Activiteiten oktober-november-december 2023

Voor alle Nivon activiteiten, zie: www.nivon.nl (activiteiten).

Aanmelden: ams.banjaert.h@nivon.nl of 088 099 0972.

Voor NIVON-leden is deelname aan activiteiten aanzienlijk goedkoper.

Lidmaatschap NIVON bedraagt € 40,00 per jaar.

1 januari t/m 31 december WANDELTWEEDAAGSE

Evenals de andere natuurvriendenhuizen heeft ook Banjaert een wandeltweedaagse. Je wandelt vanaf station Castricum door de duinen naar Banjaert (12 km) voor de overnachting, de volgende dag loop je naar het station in Santpoort-Noord (15 km). Op deze site en op www.nivon.nl staat meer informatie hierover en is de routebeschrijving beschikbaar.

23 t/m 27 oktober NATUURBELEVING VOOR KINDEREN

Gedurende deze dagen zijn er in Banjaert activiteiten voor kinderen vanaf 4 jaar. Je kunt je ter plekke inschrijven. De kosten bedragen € 2,50 per kind per activiteit, € 1,00 voor een avondactiviteit. De organisatie en begeleiding van de activiteiten ligt in handen van Marion Sandee en Akkelien Wiersma.

7 en 8 november ENCAUSTIC ART voor gevorderden

De cursus staat onder leiding van Sonja Hendriks.
In deze 2-daagse cursus komen nieuwe technieken aan bod:
Allereerst de HOTPLATE. Op deze hete plaat wordt de kaart van onderaf verwarmd. Hierbij smelten we de blokjes op de plaat en gebruiken verfrolletjes en rubber penselen om onze tekening te maken. Dit doen we op A4- formaat. We maken een ‘mixed media’ op een hardboard ondergrond, waarbij we het gebruik van was combineren met allerlei andere materialen zoals stof, veertjes, gaas enz. Nieuw is ook het toepassen van SHELLACK. Door deze vloeistof aan te brengen op je geschilderde kaart en te verwarmen met de HOTGUN ontstaat een craquelé-effect. Met de rechte kant van het ijzertje gaan we een abstracte kaart en een “skyline” maken en, met de Kerst al in gedachten, een “kaars”. Daarop voortbordurend versieren we een witte (gekochte) kaars met gekleurde bijenwas en toverfolie. We maken verder een afdruk op aquarelpapier, verdiepen ons in stempel- en silhouettechniek, kortom: een afwisselend programma! Materiaalkosten: € 27,50 (pinnen niet mogelijk). Dit arrangement is inclusief de warme maaltijd op dinsdag. Ontbijt en lunch: zelfverzorging.
Kosten: leden € 80,00 / niet-leden € 120,00.

15 t/m 17 november BEVLOGEN ZINGEN

BEVLOGEN ZINGEN, al jarenlang een groot succes. Je zingt liederen die je raken, je zingt met het hart op de tong. Workshops worden gegeven door 2 personen, door Frank Edam en door Marita Kruiswijk. Aan bod komen liederen uit diverse landen en nieuw Nederlands repertoire met teksten over herkenbare thema’s. Deze dagen zijn van ’s morgens tot in de avond vol muzikaliteit. Voor deze workshop is de belangstelling groot. Het ontbijt en de lunch zijn zelfverzorging. De warme avondmaaltijden zijn inbegrepen in de prijs.
Kosten: leden € 155,00 / niet leden € 215,00.

20 t/m 24 november HET SCHEPPINGSSCHILDERSPEL

Het Scheppingsschilderspel met lucht, wolken en zon.
In de bijeenkomst gaan we praten-mediteren en je schildert 20 minuten in stilte. Elke dag is een nieuwe meditatie; je gaat je eigen beelden uitschilderen. Je hoeft geen ervaring te hebben met mediteren/schilderen.
Er wordt 5 dagen achter elkaar gewerkt aan een verlangen (jouw thema) dat je graag wilt realiseren. Dit kan een kleine wens zijn of een diep verlangen, wat goed is voor jezelf, de ander en je omgeving. Je thema staat alle dagen centraal. De bijeenkomst duurt 2,5 uur. Na de bijeenkomst schrijf je elke dag een verslagje. Na 5 dagen en tijdens het maken van je evaluatieverslag kun je terugzien dat er, binnen en buiten je thema, veel meer mogelijk is dan je van tevoren gedacht hebt. Het Scheppingsschilderspel is ontwikkeld door Gerda Merckx: www.zelfontdekken door schilderen.nl
Tijdens deze week zijn alle voorwaarden aanwezig om te genieten van rust-ruimte-creativiteit én jouw ontdekkingen dat er altijd mogelijkheden zijn om verlangens te realiseren. Deze cursus staat onder leiding van Paula Swalen, docent Zelfontdekken door schilderen. Voor informatie: Paula Swalen, 0610328695. Geheel zelfverzorging
Kosten: leden € 170,00 / niet leden € 230,00.

Banjaert activiteiten

Wandeltweedaagse

Natuurbeleving voor kinderen

Encaustic art

Bevlogen zingen

Het Scheppingsschilderspel