Activiteiten 2021 oktober-november-december

Voor alle Nivon activiteiten, zie: www.nivon.nl (activiteiten).

Aanmelden: ams.banjaert.h@nivon.nl of 088 099 0972.

Voor NIVON-leden is deelname aan activiteiten aanzienlijk goedkoper.

Lidmaatschap NIVON bedraagt € 40,00 per jaar.

1 januari t/m 31 december WANDELTWEEDAAGSE

Evenals de andere natuurvriendenhuizen heeft ook Banjaert een wandeltweedaagse. Je wandelt vanaf station Castricum door de duinen naar Banjaert (12 km) voor de overnachting, de volgende dag loop je naar het station in Santpoort-Noord (15 km). Op deze site en op www.nivon.nl staat meer informatie hierover en is de routebeschrijving beschikbaar.

9 t/m 12 november VERRASSEND TEXTIEL

Manja Markies kennen we van ‘Verrassend Papier’. Zie september. Deze keer is echter textiel het hoofdgerecht. In deze cursus gaan Manja en de deelnemers een creatief proces aan en worden de mogelijkheden van textiel onderzocht. Met diverse technieken wordt textiel bewerkt o.a. mono print, verf, mix media en de naaimachine.
Materiaalkosten: € 25,00. Verblijf geheel verzorgd.
Kosten: leden € 165,00 / niet-leden € 225,00.

9 t/m 10 november ENCAUSTIC ART

Encaustic Art, een verrassende, veelzijdige en ontspannende techniek. Er wordt geschilderd met gekleurde blokjes bijenwas en een speciaal strijkboutje. Als ondergrond gebruiken we speciaal Encaustic papier in diverse maten en kleuren, maar ook canvasdoek. We stempelen, maken een kleurige mandela, toveren ons boutje om tot mini-hotplate en bedrukken een stoffen tas met een eigen ontwerp. We maken ansichtkaarten, boekenleggers, landschapjes. Ervaring met schilderen niet nodig. De cursus wordt gegeven door Sonja Hendriks. Er wordt gewerkt tijdens 4 dagdelen. Ontbijt en lunch is zelfverzorging, wel een warme maaltijd op de eerste werkdag.
Materiaalkosten: € 25,00 per persoon.
De kosten bedragen: € 75,00 leden / € 112,50 niet-leden.

16 t/m 18 november BEVLOGEN ZINGEN

Zingen met het hart op de tong, zingen van liederen die je raken. Aan bod komen liederen uit diverse landen en nieuw Nederlands repertoire met teksten over herkenbare thema’s. Deze dagen zijn van ’s morgens tot in de avond vol muzikaliteit. Voor deze workshop is de belangstelling groot. Het ontbijt en de lunch zijn zelfverzorging, inclusief zijn de 3 warme maaltijden.
Kosten: € 145,00 leden / niet-leden € 205,00. Vanaf 1 april kun je je aanmelden.

Banjaert activiteiten

Wandeltweedaagse

Verrassend textiel

Encaustic art

Bevlogen zingen