Activiteiten oktober-november-december 2022

Voor alle Nivon activiteiten, zie: www.nivon.nl (activiteiten).

Aanmelden: ams.banjaert.h@nivon.nl of 088 099 0972.

Voor NIVON-leden is deelname aan activiteiten aanzienlijk goedkoper.

Lidmaatschap NIVON bedraagt € 40,00 per jaar.

1 januari t/m 31 december WANDELTWEEDAAGSE

Evenals de andere natuurvriendenhuizen heeft ook Banjaert een wandeltweedaagse. Je wandelt vanaf station Castricum door de duinen naar Banjaert (12 km) voor de overnachting, de volgende dag loop je naar het station in Santpoort-Noord (15 km). Op deze site en op www.nivon.nl staat meer informatie hierover en is de routebeschrijving beschikbaar.

17 t/m 21 oktober NATUURBELEVING VOOR KINDEREN

Gedurende deze dagen zijn er in Banjaert activiteiten voor kinderen vanaf 4 jaar. Je kunt je ter plekke inschrijven. De kosten bedragen € 2,50 per kind per activitei, € 1,00 voor een avondactiviteit. De organisatie en begeleiding van de activiteiten ligt in handen van Marion Sandee en Akkelien Wiersma.

26 t/m 28 oktober SCHRIJVEN VANUIT JE HART

De cursus wordt gegeven door Jannie van Maldegem.
Voor wie?
Voor wie nieuwsgierig is naar zichzelf en de ander.
Voor wie graag schrijvend op ontdekkingsreis gaat.
Voor wie wil delen.
Schrijven
Bekende en afwisselende schrijfvormen.
Voorlezen en met aandacht luisteren naar elkaar.
Vanuit je hart, intuïtie, je innerlijke stem horen.
Praktisch
Start op woensdag 26 oktober 10.00 uur, slot vrijdagmiddag 14.00 uur.
Dinsdagavond gratis overnachting, als je dat wilt. Ontbijt en lunch: zelfverzorging. Inclusief 2 warme maaltijden.
Kosten: leden € 130,00 / niet-leden € 190,00.

8 t/m 9 november ENCAUSTIC ART voor gevorderden

De cursus staat onder leiding van Sonja Hendriks. We beginnen deze 2-daagse cursus met kort opfrissen van de eerder geleerde technieken, aangevuld met het maken van een onderwatertafereeltje en een fantasielandschapje. We gaan aan de slag met de stempeltechniek, maken gebruik van stickers, ervaren het effect van neon-wasblokjes en werken met de hotgun met gebruik van glitters. Ook maken we een klein sieraad (ketting met hanger) met encaustic erin.
De hotplate komt aan bod. Op deze hete plaat wordt de kaart van onderaf verwarmd, wat weer heel ander resultaat oplevert. Hierbij smelten we de blokjes op de plaat en gebruiken verfrolletjes en rubber penselen om onze tekening te maken. Dit doen we op A4 en A5 formaat. We maken een ‘mixed media’ (hardboard) canvas, waarbij we de encaustic combineren met allerlei andere materialen zoals stof, veertjes, gaas enz. Materiaalkosten: € 27,50 (pinnen niet mogelijk). Dit arrangement is inclusief de warme maaltijd op dinsdag. Ontbijt en lunch zijn zelfverzorging.
Kosten: leden € 75,00 / niet-leden € 112,50.

8 t/m 11 november VERRASSEND TEXTIEL

In 2021 heeft Manja Markies deze cursus tweemaal gegeven, met veel succes. Textiel is het hoofdgerecht. In deze cursus gaan Manja en de deelnemers opnieuw een creatief proces aan en worden de mogelijkheden van textiel onderzocht. Met diverse technieken wordt textiel bewerkt o.a. mono-print, verf, mix media en de naaimachine. Materiaalkosten: € 25,00 (contant s.v.p.). Het ontbijt en de lunch is zelfverzorging. In de prijs inbegrepen zijn drie warme maaltijden.
Kosten: leden € 150,00 / niet-leden € 210,00.

15 t/m 17 november BEVLOGEN ZINGEN

BEVLOGEN ZINGEN, al jarenlang een groot succes. Je zingt liederen die je raken, je zingt met het hart op de tong. Aan bod komen liederen uit diverse landen en nieuw Nederlands repertoire met teksten over herkenbare thema’s. Deze dagen zijn van ’s morgens tot in de avond vol muzikaliteit. Voor deze workshop is de belangstelling groot. Het ontbijt en de lunch zijn zelfverzorging. De warme avondmaaltijden zijn inbegrepen in de prijs.
Kosten: leden € 145,00 / niet leden € 205,00. Opgave vanaf 1 april.

21 t/m 25 november HET SCHEPPINGSSCHILDERSPEL

HET SCHEPPINGSSCHILDERSPEL met lucht, wolken en zon
In de bijeenkomst gaan we praten-mediteren en je schildert 20 minuten in stilte. Elke dag is een nieuwe meditatie; je gaat je eigen beelden uitschilderen. Je hoeft geen ervaring te hebben met mediteren/schilderen.
Er wordt 5 dagen achter elkaar gewerkt aan een verlangen (jouw thema) dat je graag wilt realiseren. Dit kan een kleine wens zijn of een diep verlangen, wat goed is voor jezelf, de ander en je omgeving. Je thema staat alle dagen centraal. De bijeenkomst duurt 2,5 uur.
Na de bijeenkomst schrijf je elke dag een verslagje. Na 5 dagen en tijdens het maken van je evaluatieverslag kun je terugzien dat er, binnen en buiten je thema, veel meer mogelijk is dan je van tevoren gedacht hebt. Het Scheppingsschilderspel is ontwikkeld door Gerda Merckx: www.zelfontdekkendoorschilderen
Tijdens deze week zijn alle voorwaarden aanwezig om te genieten van rust-ruimte-creativiteit én jouw ontdekkingen dat er altijd mogelijkheden zijn om verlangens te realiseren.
Deze cursus staat onder leiding van Paula Swalen, docent Zelfontdekken door schilderen.
Ontbijt/lunch: zelfverzorging. Inclusief 4 warme maaltijden.
Kosten: leden € 195,00  / niet-leden € 255,00.
Voor aanmelden/informatie:
Paula Swalen 06 10328695

Banjaert activiteiten

Wandeltweedaagse

Natuurbeleving voor kinderen

Schrijven vanuit je hart

Encaustic art

Verrassend textiel

Bevlogen zingen

Scheppingsschilderspel