Activiteiten 2021 oktober-november-december

Voor alle Nivon activiteiten, zie: www.nivon.nl (activiteiten).

Aanmelden: ams.banjaert.h@nivon.nl of 088 099 0972.

Voor NIVON-leden is deelname aan activiteiten aanzienlijk goedkoper.

Lidmaatschap NIVON bedraagt € 40,00 per jaar.

1 januari t/m 31 december WANDELTWEEDAAGSE

Evenals de andere natuurvriendenhuizen heeft ook Banjaert een wandeltweedaagse. Je wandelt vanaf station Castricum door de duinen naar Banjaert (12 km) voor de overnachting, de volgende dag loop je naar het station in Santpoort-Noord (15 km). Op deze site en op www.nivon.nl staat meer informatie hierover en is de routebeschrijving beschikbaar.

19 t/m 22 oktober NATUURBELEVING VOOR KINDEREN

Gedurende deze dagen zijn er in Banjaert activiteiten voor kinderen waar je je ter plekke voor kunt inschrijven en waar €1,00 / €2,50 per activiteit voor verschuldigd is. De organisatie en begeleiding van de activiteiten ligt in handen van Marion Sandee en Akkelien Wiersma.

9 t/m 12 november VERRASSEND TEXTIEL

Manja Markies kennen we van ‘Verrassend Papier’. Zie september. Deze keer is echter textiel het hoofdgerecht. In deze cursus gaan Manja en de deelnemers een creatief proces aan en worden de mogelijkheden van textiel onderzocht. Met diverse technieken wordt textiel bewerkt o.a. mono print, verf, mix media en de naaimachine.
Materiaalkosten: € 25,00. Verblijf geheel verzorgd.
Kosten: leden € 165,00 / niet-leden € 225,00.

9 t/m 10 november ENCAUSTIC ART

Opnieuw organiseert Banjaert een basis-workshop ‘schilderen met bijenwas’,
nu met een vleugje Kerst. Met een strijkboutje en blokjes was maken we kleurige ‘schilderijtjes’, een mandala, canvasdoekje en bedrukken een katoenen tas. De cursus wordt gegeven door Sonja Hendriks. Er wordt gewerkt tijdens 4 dagdelen. Ontbijt en lunch zelfverzorging; inclusief een warme maaltijd. Materiaalkosten: €25,00.
Kosten deelname: €75,00 leden / niet-leden €112,50.

16 t/m 18 november BEVLOGEN ZINGEN

Zingen met het hart op de tong, zingen van liederen die je raken. Aan bod komen liederen uit diverse landen en nieuw Nederlands repertoire met teksten over herkenbare thema’s. Deze dagen zijn van ’s morgens tot in de avond vol muzikaliteit. Voor deze workshop is de belangstelling groot. Het ontbijt en de lunch zijn zelfverzorging, inclusief zijn de 3 warme maaltijden.
Kosten: € 145,00 leden / niet-leden € 205,00. Vanaf 1 april kun je je aanmelden.

8 en 9 december CREATIEF DE KERST IN

Onder leiding van Marion ga je aan de slag. Op het programma staan vilten kersthangers. Ook kerstkaarten met de kwast. Tussendoor is er ‘beweging’ met en zonder muziek. Kortom, een actieve tijdsbesteding al naar gelang de behoefte van de deelnemers is. Ontbijt en lunch: zelfverzorging. Inclusief een warme maaltijd, een overnachting en kleine hapjes bij de afsluiting. Exclusief materiaalkosten van € 10,00.
Kosten: leden € 60,00 leden / niet-leden € 90,00.

8 en 9 december KNIPKUNST

Onder leiding van Janna van Zuijlen, kunstenares en onderscheiden in de knipkunst, wordt er gewerkt aan een mobiel van geknipte ijskristallen. Deze worden geseald en hangen aan een ring.  Daarnaast worden er kaarten gemaakt, ijskristallen, kleine winter mandala’s. Kerstbomen uit diverse culturen. Op woensdagavond is er een vertoning van dia’s/foto’s van de door Janna geknipte Kerstprenten waarvan de gebruikte symboliek wordt uitgelegd. Ontbijt en lunch: zelfverzorging. Inclusief een warme maaltijd, een overnachting en kleine hapjes bij de afsluiting. Kosten materiaal € 10,00.
Kosten: leden € 85,00 leden / niet-leden € 127,50.

Banjaert activiteiten

Wandeltweedaagse

Natuurbeleving voor kinderen

Verrassend textiel

Encaustic art

Bevlogen zingen

Creatief de Kerst in

Knipkunst