Activiteiten april-mei-juni 2023

Voor alle Nivon activiteiten, zie: www.nivon.nl (activiteiten).

Aanmelden: ams.banjaert.h@nivon.nl of 088 099 0972.

Voor NIVON-leden is deelname aan activiteiten aanzienlijk goedkoper.

Lidmaatschap NIVON bedraagt € 40,00 per jaar.

1 januari t/m 31 december WANDELTWEEDAAGSE

Evenals de andere natuurvriendenhuizen heeft ook Banjaert een wandeltweedaagse. Je wandelt vanaf station Castricum door de duinen naar Banjaert (12 km) voor de overnachting, de volgende dag loop je naar het station in Santpoort-Noord (15 km). Op deze site en op www.nivon.nl staat meer informatie hierover en is de routebeschrijving beschikbaar.

1 april tot 1 oktober KABOUTERPAD

Op het kampeerterrein van Banjaert loop je samen met je (klein)kinderen het Kabouterpad. Puntmuts op, knapzak op de rug, een opdrachtformulier in de hand en na afloop een glaasje kabouterlimonade.
Kosten: € 3,50 per kind.

1 april tot 1 oktober OZLINES SURFSCHOOL

Geniet van de zee en het strand, peddel in zee en pak de golven. Banjaert en Ozlines, een surfschool in Wijk aan Zee, hebben een samenwerkingsverband. En dat scheelt! Alle gasten van Banjaert krijgen 10% korting bij Ozlines Surfschool. Meer informatie: www.ozlines.com/surfschool

12 en 13 april ENCAUSTIC ART voor beginners en gevorderden

Een iets andere opzet van de cursus!
Beginnende “schilders” leren de basistechnieken: gebruik strijkboutje en gekleurde blokjes bijenwas op gecoat schilderkarton, ook wel “encaustic kaart” genoemd. Dit doen we op A6, A5 en A4-formaat. Ook een mandala komt aan bod. Tevens werken we met de diverse stylers (tekenpennen).
De (ver)gevorderden maken gebruik van de hotplate, de hotgun (uitblazen van de was) en werken met de shellack-techniek, hetgeen een craquelé effect geeft. We gaan afdrukken maken op aquarelpapier. Tevens oefeningen met de rechte kant van het strijkboutje: we maken een “skyline”, abstract werk, bloembladeren enz. Er is voor iedereen een canvasje en een hardboard ondergrondje (geschikt voor het maken van mixed media). Er zijn ontzettend veel mogelijkheden met deze bijzondere techniek, waarvan er vele aan bod zullen komen. Materiaalkosten: € 27,50 (pinnen niet mogelijk). Dit arrangement is inclusief de warme maaltijd op woensdag. Ontbijt en lunch is zelfverzorging.
Kosten: € 80,00 leden / niet-leden € 120,00.

12 t/m 14 april SCHRIJVEN VANUIT JE HART

In oktober 2022 werd deze cursus met veel enthousiasme gegeven door Jannie van Maldegem. De deelnemers waren zeer tevreden. Vandaar dat we deze activiteit graag herhalen. Jezelf verwennen met schrijfideeën. Je doet in 3 dagen ervaring op met verschillende schrijfvormen. Het schrijven wisselen we af met aan elkaar voorlezen. We doen een schrijfwandeling en maken een collage; de kok verwent ons met twee heerlijke maaltijden. Voor wie? Voor wie nieuwsgierig is naar zichzelf en de ander. Voor wie graag schrijvend op ontdekkingsreis gaat. Voor wie wil delen.
Schrijven: Bekende en afwisselende schrijfvormen. Voorlezen en met aandacht luisteren naar elkaar. Vanuit je hart, intuïtie, je innerlijke stem horen.
Praktisch: start woensdag 12 april, 10.00 uur, slot vrijdagmiddag 14 april, 14.00 uur. Dinsdagavond gratis overnachting, als je dat wilt. Ontbijt en lunch: zelfverzorging. Inclusief 2 warme maaltijden.
Kosten: leden € 135,00 / niet-leden € 195,00

24 t/m 26 april VERHALEN DRIEDAAGSE

Het vertellen van verhalen is zo oud als de mensheid. Het brengt mensen bij elkaar. Maar hoe doe je dat, een verhaal vertellen? En wanneer? Hoe kun je het vertellen, zodat je verhaal een cadeautje wordt, ook voor jezelf? Een workshop met plezier en uitnodigende oefeningen, waarmee je spelenderwijs komt tot een verhaal waar je graag mee naar huis gaat. Dat kan van alles zijn: een volksverhaal of een stukje levensverhaal, een verhaal over iets bijzonders in de natuur, iets belangrijks of iets kleins, spannend of romantisch. Voor een zomeravond met oude vrienden of voor een bijzondere verjaardag. Verhalen voor het slapen gaan of juist om wakkerder te worden. Ieder in zijn eigen vertelstijl.
Anne van Delft is vertelster en geeft met plezier les in het vertellen van verhalen aan vertelopa’s en oma’s, theaterliefhebbers, rondleiders, zangers, leraren, jonge mensen. Ervaren vertellers en mensen die het zouden willen leren, iedereen is welkom. We maken een fijne afwisseling van verschillende werkvormen en ontspanning en laten ons inspireren door de omgeving en het ontluikende voorjaar in de duinen van Wijk aan Zee. Heb je nog vragen over de workshop? Bel Anne: 020 6227395. Ontbijt en lunch: zelfverzorging. Warme maaltijden inclusief.
Kosten: € 130,00 leden / niet-leden € 190,00

24 t/m 26 april VLIEG MET DE VOGELS

Elk jaar zoeken nachtegalen het terrein van Banjaert weer op. ’s Morgens vroeg en ’s avonds laat zingt hij het hoogste lied. Tijdens deze vogeldagen gaan we elke dag op pad om op verschillende plekken in het duinreservaat vogels te observeren: kijken en luisteren. Enkele vrijwilligers van Banjaert begeleiden de tochten: Magda en Nora. Zij kennen de vogels.
Je arriveert op zondagmiddag (23 april), in de vroege avonduren is een kennismaking. Maandag is de eerste wandeling. Een fiets is noodzakelijk, neem die mee, maar kan ook gehuurd worden in Banjaert. Het zijn korte tochten, een e-bike is niet echt nodig. Neem vooral je verrekijker mee. Het arrangement bestaat uit drie overnachtingen en een warme maaltijd op maandag en dinsdag. Verder zelfverzorging.
Kosten: leden € 105,00 / niet-leden € 157,50.

Banjaert activiteiten

Wandeltweedaagse

Kabouterpad

Surfen

Encaustic Art

Schrijven vanuit je hart

Verhalen driedaagse

Vlieg met de vogels