Activiteiten april-mei-juni 2024

Voor alle Nivon activiteiten, zie: www.nivon.nl (activiteiten).

Aanmelden: ams.banjaert.h@nivon.nl of 088 099 0972.

Voor NIVON-leden is deelname aan activiteiten aanzienlijk goedkoper.

Lidmaatschap NIVON bedraagt met ingang van 1-1-2024 € 42,00 per jaar.

1 januari t/m 31 december WANDELTWEEDAAGSE

Evenals de andere natuurvriendenhuizen heeft ook Banjaert een wandeltweedaagse. Je wandelt vanaf station Castricum door de duinen naar Banjaert (12 km) voor de overnachting, de volgende dag loop je naar het station in Santpoort-Noord (15 km). Op deze site en op www.nivon.nl staat meer informatie hierover en is de routebeschrijving beschikbaar.

1 april tot 1 oktober KABOUTERPAD

Op het kampeerterrein van Banjaert loop je samen met je (klein)kinderen het Kabouterpad. Puntmuts op, knapzak op de rug, een opdrachtformulier in de hand en na afloop een glaasje kabouterlimonade.
Kosten: € 3,50 per kind.

1 april tot 1 oktober OZLINES SURFSCHOOL

Geniet van de zee en het strand, peddel in zee en pak de golven. Banjaert en Ozlines, een surfschool in Wijk aan Zee, hebben een samenwerkingsverband. En dat scheelt! Alle gasten van Banjaert krijgen 10% korting bij Ozlines Surfschool. Meer informatie: www.ozlines.com/surfschool

8 t/m 12 april FIETSEN LANGS DE KUST tussen Banjaert en Zeehuis

Opnieuw de samenwerking van 2 NIVON huizen, samen met één activiteit. Fietsen in twee mooie natuurgebieden, verschillend en afwisselend. De start van deze activiteit is op maandag 8 april in Banjaert, Wijk aan Zee. Er zijn dan enkele fietsdagen vanuit het huis. De fietstochten zijn flink van lengte, gemiddeld 50 km per dag. Op woensdag 10 april fietst de groep naar het Zeehuis in Bergen aan Zee. Het is de bedoeling dat de deelnemers de eigen bagage vervoeren op de fiets. Vanuit het Zeehuis volgen weer enkele fietstochten noordelijker in Noord Holland. Op vrijdag weer terug naar Banjaert. Daar eindigt deze activiteit. Voor ontbijt en lunch geldt zelfverzorging. Inclusief 4 x diner en bedlinnen.
Kosten € 245,00 voor leden, € 305,00 voor niet-leden.

8 t/m 10 april SCHRIJVEN VANUIT JE HART

Voor de derde keer wordt deze cursus gegeven door Jannie van Maldegem. Elke keer waren de deelnemers zeer tevreden. Vandaar dat we deze activiteit ook in 2024 organiseren. Jezelf verwennen met schrijfideeën. Je doet in 3 dagen ervaring op met verschillende schrijfvormen. Het schrijven wisselen we af met aan elkaar voorlezen. We doen een schrijfwandeling, maken een collage en de kok verwent ons met twee heerlijke maaltijden.
Voor wie?
– Voor wie nieuwsgierig is naar zichzelf en de ander.
– Voor wie graag schrijvend op ontdekkingsreis gaat.
– Voor wie wil delen.
Schrijven
– Bekende en afwisselende schrijfvormen.
– Voorlezen en met aandacht luisteren naar elkaar.
– Vanuit je hart, intuïtie, je innerlijke stem horen.
Praktisch
Start op maandag 8 april, 10.00 uur, slot woensdagmiddag 10 april, 14.00 uur. Gratis overnachting van zondag op maandag, als je dat wilt. Ontbijt en lunch: zelfverzorging. Bij de prijs inbegrepen: 2 warme maaltijden.
Kosten: voor leden € 150,00, voor niet-leden € 210,00.

15 t/m 19 april VERZORGD VRIJ-ZIJN-5 dagen editie 1

In 2023 hadden we in het najaar deze activiteit. Er was heel veel belangstelling voor. De deelnemers zeiden: organiseer dit ook in het voorjaar, dan is het prachtig in de duinen en zoeken we graag het strand op. Dus een goede gelegenheid om deze midweek te boeken. Daarbij: geheel verzorgd. Je bent deze dagen te gast bij Herman en Sophie. Zij zijn huiswacht, maar verzorgen ook het ontbijtbuffet en maken het mogelijk dat er lunchpakketten kunnen worden gemaakt. Brenda bereidt de warme maaltijden.
De dagen van deze ‘VERZORGD VRIJ-ZIJN-5dagen’ beginnen op maandagmiddag 15 april om 14.00 uur en eindigen op vrijdagmiddag 19 april om 14.00 uur.
Kosten: € 180,00 voor leden, € 240,00 voor niet-leden.

6 t/m 8 mei VERHALEN DRIEDAAGSE

Het vertellen van verhalen is zo oud als de mensheid. Het brengt mensen bij elkaar. Maar hoe doe je dat, een verhaal vertellen? En wanneer? Hoe kun je het vertellen, zodat je verhaal een cadeautje wordt, ook voor jezelf? Een workshop met plezier en uitnodigende oefeningen, waarmee je spelenderwijs komt tot een verhaal waar je graag mee naar huis gaat. Dat kan van alles zijn: een volksverhaal of een stukje levensverhaal, een verhaal over iets bijzonders in de natuur, iets belangrijks of iets kleins, spannend of romantisch. Voor een zomeravond met oude vrienden of voor een bijzondere verjaardag. Verhalen voor het slapen gaan of juist om wakkerder te worden. Ieder in zijn eigen vertelstijl.
Anne van Delft is vertelster en geeft met plezier les in het vertellen van verhalen aan vertelopa’s en oma’s, theaterliefhebbers, rondleiders, zangers, leraren, jonge mensen. Ervaren vertellers en mensen die het zouden willen leren, iedereen is welkom. We maken een fijne afwisseling van verschillende werkvormen en ontspanning en laten ons inspireren door de omgeving en het ontluikende voorjaar in de duinen van Wijk aan Zee. Heb je nog vragen over de workshop? Bel Anne: 020 6227395. Ontbijt en lunch: zelfverzorging. Warme maaltijden inclusief.
Kosten: € 150,00 voor leden, € 210,00 voor niet-leden.

6 t/m 8 mei VLIEG MET DE VOGELS

Elk jaar zoeken nachtegalen het terrein van Banjaert weer op. ’s Morgens vroeg en ’s avonds laat zingt hij het hoogste lied. Tijdens deze vogeldagen gaan we elke dag op pad om op verschillende plekken in het duinreservaat vogels te observeren: kijken en luisteren. Enkele vrijwilligers van Banjaert begeleiden de tochten: Magda en Nora. Zij kennen de vogels.
Je arriveert op zondagmiddag, in de vroege avonduren is een kennismaking. Maandag is de eerste wandeling. Een fiets is noodzakelijk, neem die mee, maar kan ook gehuurd worden in Banjaert. Het zijn korte tochten, een e-bike is niet echt nodig. Neem vooral je verrekijker mee. Het arrangement bestaat uit drie overnachtingen en een warme maaltijd op maandag en dinsdag. Verder zelfverzorging.
Kosten: € 115,00 voor leden, € 172,50 voor niet-leden.

Banjaert activiteiten

Wandeltweedaagse

Kabouterpad

Surfen

Fietsen langs de kust

Schrijven vanuit je hart

Verzorgd Vrij-Zijn

Verhalen driedaagse

Vlieg met de vogels