Activiteiten 2021 april-mei-juni

Voor alle Nivon activiteiten, zie: www.nivon.nl (activiteiten).

Aanmelden: ams.banjaert.h@nivon.nl of 088 099 0972.

Voor NIVON-leden is deelname aan activiteiten aanzienlijk goedkoper.

Lidmaatschap NIVON bedraagt € 40,00 per jaar.

1 januari t/m 31 december WANDELTWEEDAAGSE

Evenals de andere natuurvriendenhuizen heeft ook Banjaert een wandeltweedaagse. Je wandelt vanaf station Castricum door de duinen naar Banjaert (12 km) voor de overnachting, de volgende dag loop je naar het station in Santpoort-Noord (15 km). Op deze site en op www.nivon.nl staat meer informatie hierover en is de routebeschrijving beschikbaar.

1 april tot 1 oktober KABOUTERPAD

Op het kampeerterrein van Banjaert loop je samen met je (klein)kinderen het Kabouterpad. Puntmuts op, knapzak op de rug, een opdrachtformulier in de hand en na afloop een glaasje kabouterlimonade en kabouterdiploma.
Kosten: € 3,50 per kind.

1 april tot 1 oktober OZLINES SURFSCHOOL

Geniet van de zee en het strand, peddel in zee en pak de golven. Banjaert en Ozlines, een surfschool in Wijk aan Zee, hebben een samenwerkingsverband. En dat scheelt! Alle gasten van Banjaert krijgen 10% korting bij Ozlines Surfschool. Meer informatie: www.ozlines.com/surfschool

6 t/m 8 april CARTOONTEKENEN

Een nieuwe activiteit: o.l.v. Eric Simons van de Cartoonacademy gaat men cartoontekenen en illustreren. Deze driedaagse cursus bestaat uit meerdere deelworkshops die zich elke keer concentreren rondom verschillende beeldelementen. Uiteraard doe je vooral mee vanwege het plezier. Maar tevens is dit een mogelijkheid en een uitdaging om extra vaardigheden te ontwikkelen en je te verdiepen in het vak van cartoontekenen en illustreren. De verschillende beeldelementen waarmee we oefenen zijn o.a. typetjes en emoties, vorm en lijn(voering), minimalisme, (politieke) karikaturen, zwart-wit gebruik.
We werken ook met diverse materialen en dus vanuit verschillende invalshoeken. Al deze elementen zijn te gebruiken om volwaardige cartoons en illustraties te maken. Materialen zijn inbegrepen bij de cursus. Ontbijt en lunch: zelfverzorging. Incl. 2 x warme maaltijd.
Kosten: € 135,00 leden / € 195,00 niet-leden.

Zie voor meer informatie: www.cartoonacademy.eu / www.beeldingenieur.eu / www.cemonc.eu

6 t/m 8 april VERHALEN DRIEDAAGSE

Het vertellen van verhalen is zo oud als de mensheid, het brengt mensen bij elkaar. Maar hoe doe je dat, een verhaal vertellen? En wanneer? Hoe kun je het vertellen, zodat je verhaal een cadeautje wordt, ook voor jezelf?
Een workshop met plezier en uitnodigende oefeningen, waarmee je spelenderwijs komt tot een verhaal waar je graag mee naar huis gaat. Dat kan van alles zijn: een volksverhaal of een stukje levensverhaal, een verhaal over iets bijzonders in de natuur, iets belangrijks of iets kleins, spannend of romantisch. Voor een zomeravond met oude vrienden of voor een bijzondere verjaardag. Verhalen voor het slapengaan of juist om wakkerder te worden. Ieder in zijn eigen vertelstijl.

Anne van Delft is vertelster en geeft met veel plezier les in het vertellen van verhalen aan vertel-opa’s en -oma’s, theaterliefhebbers, rondleiders, zangers, leraren, jonge mensen. Ervaren vertellers en mensen die het zouden willen leren, iedereen is welkom! We maken een fijne afwisseling van verschillende werkvormen en ontspanning en laten ons inspireren door de omgeving, het ontluikende voorjaar in de duinen van Wijk aan Zee. Misschien horen we de eerste nachtegalen.
Heb je nog vragen over de workshop? Bel Anne: 020 6227395.
Ontbijt en lunch: zelfverzorging.
Kosten: leden € 125,00 / niet-leden € 187,50 incl. 2 warme maaltijden.

26 t/m 27 april ENCAUSTIC ART 2 – voor gevorderden

Op maandag 26 en dinsdag 27 april 2021 organiseert Banjaert een VERVOLGCURSUS ENCAUSTIC ART, onder leiding van Sonja Hendriks.
We beginnen deze 2-daagse met kort opfrissen van de eerder geleerde technieken, aangevuld met het maken van een ‘onderwatertafereeltje’ en een fantasielandschapje. We gaan aan de slag met de stempeltechniek, maken gebruik van stickers, ervaren het effect van neon-wasblokjes en werken met de hotgun met gebruik van glitters. Ook maken we een klein sieraad (ketting met hanger) met encaustic erin.
De HOTPLATE komt aan bod. Op deze “hete plaat” wordt de kaart van onder af verwarmd, wat weer heel ander resultaat oplevert. Hierbij smelten we de blokjes op de plaat en gebruiken verfrollertjes en rubber penselen om onze tekening te maken. Dit doen we op A4 en A5 formaat.We maken een “Mixed Media” (hardboard) canvas, waarbij we encaustic combineren met allerlei andere materialen, zoals stof, veertjes, gaas enz. Materiaalkosten: € 25,00 (pinnen niet mogelijk). Dit arrangement is inclusief de warme maaltijd op maandag. Ontbijt en lunch: zelfverzorging. Gratis overnachting zondagavond 25 april.
Kosten: leden € 75,00 / niet-leden € 112,50.

26 t/m 28 april VLIEG MET DE VOGELS

Je hoeft het terrein van Banjaert niet eens af om de nachtegaal te horen. 
‘s Morgens vroeg en ’s avonds laat zingt hij het hoogste lied. Wij gaan toch elke dag op pad om op verschillende plekken in het duinreservaat vogels te observeren: kijken en luisteren. Twee vrijwilligers van Banjaert begeleiden de tochten: Magda en Nora. Magda kent de plekjes, Nora is opgegroeid tussen de vogels in de duinen.
Je arriveert op zondagmiddag, in de vroege avonduren is een kennismaking. Maandag is de eerste wandeling. Een fiets is noodzakelijk, maar kan ook gehuurd worden bij Banjaert. Het zijn korte tochten, een e-bike is niet echt nodig. Neem vooral je verrekijker mee.
Het arrangement bestaat uit drie overnachtingen, een warme maaltijd op maandag en dinsdag. Verder zelfverzorging.
Kosten: leden € 100,00 / niet-leden € 150,00.

Banjaert activiteiten

Wandeltweedaagse

Kabouterpad

Surfen

Cartoontekenen

Verhalen driedaagse

Encaustic art

Vlieg met de vogels