Activiteiten april-mei-juni 2022

Voor alle Nivon activiteiten, zie: www.nivon.nl (activiteiten).

Aanmelden: ams.banjaert.h@nivon.nl of 088 099 0972.

Voor NIVON-leden is deelname aan activiteiten aanzienlijk goedkoper.

Lidmaatschap NIVON bedraagt € 40,00 per jaar.

1 januari t/m 31 december WANDELTWEEDAAGSE

Evenals de andere natuurvriendenhuizen heeft ook Banjaert een wandeltweedaagse. Je wandelt vanaf station Castricum door de duinen naar Banjaert (12 km) voor de overnachting, de volgende dag loop je naar het station in Santpoort-Noord (15 km). Op deze site en op www.nivon.nl staat meer informatie hierover en is de routebeschrijving beschikbaar.

1 april tot 1 oktober KABOUTERPAD

Op het kampeerterrein van Banjaert loop je samen met je (klein)kinderen het Kabouterpad. Puntmuts op, knapzak op de rug, een opdrachtformulier in de hand en na afloop een glaasje kabouterlimonade.
Kosten: € 3,50 per kind.

1 april tot 1 oktober OZLINES SURFSCHOOL

Geniet van de zee en het strand, peddel in zee en pak de golven. Banjaert en Ozlines, een surfschool in Wijk aan Zee, hebben een samenwerkingsverband. En dat scheelt! Alle gasten van Banjaert krijgen 10% korting bij Ozlines Surfschool. Meer informatie: www.ozlines.com/surfschool

28 en 29 april ENCAUSTIC ART (voor beginners)

Vanwege de grote belangstelling weer een basisworkshop ‘schilderen met bijenwas’. Deze workshop wordt weer gegeven door Sonja Hendriks. Met een strijkboutje en gekleurde bijenwas ga je aan de slag en maak je de mooiste producten. Je hoeft geen verstand en talent te hebben voor schilderen, iedereen kan het leren. Er wordt gewerkt tijdens 4 dagdelen. Ontbijt en lunch is zelfverzorging, inclusief warme maaltijd. Materiaalkosten: € 25,00 Tijdens de cursus te betalen aan Sonja.
Kosten: leden € 75,00 / niet-leden € 112,50.

25 t/m 27 april CARTOONTEKENEN EN ILLUSTREREN

O.l.v. Eric Simons van de Cartoonacademy gaat men cartoontekenen en illustreren. Deze driedaagse cursus bestaat uit meerdere deelworkshops die zich elke keer concentreren rondom verschillende beeldelementen: typetjes en emoties, vorm en lijn(voering). Minimalisme, (politieke) karikaturen, zwart-wit gebruik. Uiteraard doe je vooral mee vanwege het plezier in tekenen. Tevens is dit een mogelijkheid en een uitdaging om extra vaardigheden te ontwikkelen en je te verdiepen in het vak van cartoontekenen en illustreren.
We werken ook met diverse materialen en dus vanuit verschillende invalshoeken. Al deze elementen zijn te gebruiken om volwaardige cartoons en illustraties te maken. Materialen zijn inbegrepen bij de cursus. Ontbijt en lunch: zelfverzorging. Wel zijn de twee warme maaltijden inclusief.
Kosten: leden € 135,00 / niet-leden € 195,00.

Zie voor meer informatie: www.cartoonacademy.eu / www.beeldingenieur.eu / www.cemonc.eu

25 t/m 27 april VLIEG MET DE VOGELS

Elk jaar zoeken nachtegalen het terrein van Banjaert weer op. ’s Morgens vroeg en ’s avonds laat zingt hij het hoogste lied. Tijdens deze vogeldagen gaan we elke dag op pad om op verschillende plekken in het duinreservaat vogels te observeren: kijken en luisteren. Enkele vrijwilligers van Banjaert begeleiden de tochten: Magda en Nora.
Je arriveert op zondagmiddag (24 april), in de vroege avonduren is een kennismaking. Maandag is de eerste wandeling. Een fiets is noodzakelijk, neem die mee, maar kan ook gehuurd worden in Banjaert. Het zijn korte tochten, een e-bike is niet echt nodig. Neem vooral je verrekijker mee.
Het arrangement bestaat uit drie overnachtingen en een warme maaltijd op maandag en dinsdag. Verder zelfverzorging.
Kosten: leden € 105,00 / niet-leden € 157,50.

Banjaert activiteiten

Wandeltweedaagse

Kabouterpad

Surfen

Encaustic art

Cartoontekenen

Vlieg met de vogels