ACTIVITEITEN 2020: september-oktober-november-december
VOOR ALLE ACTIVITEITEN GELDT:
www.nivon.nl (activiteitenkalender)
aanmelden:
ams.banjaert.h@nivon.nl /of 088 099 0972
Voor NIVON-leden is deelname aan activiteiten aanzienlijk goedkoper. Lidmaatschap NIVON bedraagt € 40,00 per jaar.

 

6 t/m 11 september: SPEKSTEEN AAN DE KUST
Een jaarlijks succes is deze workshop o.l.v. Hanneke Zwart, beroepsbeeldhouwster. Bij aanvang is er een berg ruwe stenen. Na een week lang bewerken van dit ruwe materiaal vormen de spekstenen een expositie van prachtige werkstukken. Verblijf geheel verzorgd. Kosten: € 285,00 leden, niet-leden € 345,00.

8 t/m 11 september: VERRASSEND PAPIER (de cursus is uitgesteld naar 3 t/m 6 november)
Papier kent vele verwerkingsmogelijkheden: batikken, stempelen, marmeren, verven, als decoratief gebruik voor boekjes en objecten. Papier maché: basis voor gekke vormen, sierlijke schalen en sieraden. Een eigen project met individuele begeleiding behoort tot de mogelijkheden. Dit alles o.l.v. beeldend vormgeefster Manja Markies. Geheel verzorgd. Kosten: € 165,00 leden, niet-leden € 225,00. Materiaalkosten: € 25,00.

14 t/m 18 september: VRIJ EN VERZORGD
Vijf dagen lang, van maandag (14.00 uur) tot en met vrijdag (14.00 uur), ben je gast in Banjaert. Je wordt volledig verzorgd, d.w.z. ontbijt in de ochtend, lunchpakket voor tussen de middag en een warme maaltijd ’s avonds. In het programma overdag ben je geheel vrij. Je kunt wandelen in de uitgestrekte duinen ten noorden van Wijk aan Zee, genieten van de zee ook in de avond, zwemmen, een strandterrasje pakken. Of naar een stad gaan in de omgeving, Alkmaar of Haarlem, mooie gezellige steden met veel bezienswaardigheden. Kortom, naast veel rust in of rond Banjaert is er buiten ook veel te doen. Deze dagen zijn opnieuw gepland omdat er veel belangstelling voor is. Kosten: € 165,00 leden, niet-leden € 225,00.

21 t/m 24 september: BANJEREN VANUIT BANJAERT
Vier dagen wandelen door de boeiende duinen en langs het strand. Deze wandeldagen staan onder leiding van Marijke en Cor den Heijer. Start: maandag 10.00 uur, afsluiting: donderdag 14.00 uur. Op maandag, dinsdag en woensdag een wandeling van 15 à 17 km, op donderdag een wandeling van 8 à 10 km.
Deze wandeldagen zijn iets verzwaard t.o.v. de wandeldagen in 2019. De maandag is deze keer een flinke wandeldag. Daarom kunnen de wandelaars al op zondagavond in Banjaert arriveren. Het arrangement begint dan op maandagmorgen met het ontbijt en met een lunchpakket voor de maandagmiddag.
Geheel verzorgd. Kosten: € 155,00 leden, niet-leden € 215,00.

21 t/m 24 september: VERZORGD VRIJ ZIJN
Even helemaal niets ‘moeten’. Bepaal zelf wat je doet, geniet van rust, zee, strand en duinen. Maak je geen zorgen om de maaltijden, deze dagen zijn geheel verzorgd, d.w.z. ontbijt, lunchpakket en 3 x diner. Kosten: € 125,00 leden, niet-leden € 185,00.
De dagen van verzorgd vrij-zijn beginnen op maandagmiddag 14.00 uur en eindigen op donderdagmiddag om 14.00 uur. De deelnemers maken kennis met elkaar en bepalen zelf na dit moment wat het eigen programma is.

13 t/m 17 oktober: NATUURBELEVING VOOR KINDEREN
Gedurende deze dagen zijn er in Banjaert activiteiten voor kinderen waar je je ter plekke voor kunt inschrijven en waar € 2,50 per activiteit voor verschuldigd is. Deze dagen in de herfstvakantie zijn in het bijzonder geschikt voor ouders en/of grootouders. De organisatie en begeleiding van de activiteiten ligt in handen van Marion Sandee en Akkelien Wiersma.

3 t/m 4 november: ENCAUSTIC ART (i.v.m. corona is dit de uitgestelde cursus van april)

Voor de tweede keer in ons aanbod: Encaustic Art. Een verrassende, veelzijdige en ontspannende techniek. Er wordt geschilderd met gekleurde blokjes bijenwas en een speciaal strijkboutje. Als ondergrond gebruiken we speciaal Encaustic papier in diverse maten en kleuren, maar ook canvasdoek. We stempelen, maken een kleurige mandela, toveren ons boutje om tot mini-hotplate en bedrukken een stoffen tas met een eigen ontwerp. We maken ansichtkaarten, boekenleggers, landschapjes. Ervaring met schilderen niet nodig. De cursus wordt gegeven door Sonja Hendriks. Er wordt gewerkt tijdens 4 dagdelen. Ontbijt en lunch is zelfverzorging, kosten inclusief warme maaltijd op de eerste werkdag. Materiaalkosten: € 25,00 per persoon. De kosten bedragen: € 75,00 leden, € 112,50 niet-leden.

3 t/m 6 november: VERRASSEND PAPIER (i.v.m. corona is dit de uitgestelde cursus van september)
Papier kent vele verwerkingsmogelijkheden: batikken, stempelen, marmeren, verven, als decoratief gebruik voor boekjes en objecten. Papier maché: basis voor gekke vormen, sierlijke schalen en sieraden. Een eigen project met individuele begeleiding behoort tot de mogelijkheden. Dit alles o.l.v. beeldend vormgeefster Manja Markies. Geheel verzorgd. Kosten: € 165,00 leden, niet-leden € 225,00. Materiaalkosten: € 25,00.

17 t/m 19 november: BEVLOGEN ZINGEN (is vervallen)
Zingen met het hart op de tong, zingen van liederen die je raken. Aan bod komen liederen uit diverse landen en nieuw Nederlands repertoire met teksten over herkenbare thema’s.

Deze dagen zijn van ’s morgens tot in de avond vol muzikaliteit. Voor deze workshop is de belangstelling groot. Deze keer is het ontbijt en de lunch zelfverzorging, inclusief zijn de 3 warme maaltijden. Kosten: € 145,00 leden, € 205,00 niet-leden. Vanaf 1 april kun je je aanmelden.

24 t/m 26 november: BEVLOGEN MUZIEK BELUISTEREN
Een serie muziekverhalen met uniek beeldmateriaal. Natuurlijk ook met veel, erg veel, muziek. Verhalen die zich bewegen op de rand van de popmuziek. Ze hebben gemeenschappelijk dat ze staan voor maatschappelijke gebeurtenissen. Sociale geschiedenis met muziek als leidend motief.
Sjoerd Kemeling, enthousiast Nivonlid, geeft al jaren cursussen over muziek. Dat deed hij bij de Volksuniversiteit in Rotterdam, bij het Nivon (Arnhem) en tegenwoordig aan de muziekschool in zijn huidige woonplaats.
Sjoerd spreekt over Blues, Bessie Smith, Castro Rock, Dean Read, Folk, Muddy Waters, Civil Rights.
Ontbijt en lunch is zelfverzorging, inclusief 3 warme maaltijden. Kosten: € 120,00 leden, € 180,00 niet-leden.

Programma ‘beluisteren van bevlogen muziek’

Dinsdag
10.00 uur – 12.00 uur    Blues. Van plantage naar concertzaal. Rond 1900 ontstaan in de Mississippi-delta.
14.00 uur – 16.00 uur    Castro Rock. Popmuziek en Koude Oorlog, dreiging van de bom.
idem                               Dean Reed: Amerikaanse zanger in de jaren 60 en 70. Oorlog in Vietnam, strijd in Chili.
20.00 uur                       Quiz. En laat je eigen muziek horen.
Woensdag
10.00 uur – 12.00 uur   Muddy Waters: grondlegger van de elektrische blues.
Middag                          Vrij, doe wat je wilt.
20.00 uur – 22.00 uur   Bessie Smith, bluesdiva uit de jaren 20/30
Donderdag
10.00 uur – 12.00 uur   Folk, opkomst Bob Dylan, Joan Baez en anderen
14.00 uur – 16.00 uur   Civil Rights: muziek van de burgerrechtenbeweging.