Activiteiten juli-augustus-september 2023

Voor alle Nivon activiteiten, zie: www.nivon.nl (activiteiten).

Aanmelden: ams.banjaert.h@nivon.nl of 088 099 0972.

Voor NIVON-leden is deelname aan activiteiten aanzienlijk goedkoper.

Lidmaatschap NIVON bedraagt € 40,00 per jaar.

1 januari t/m 31 december WANDELTWEEDAAGSE

Evenals de andere natuurvriendenhuizen heeft ook Banjaert een wandeltweedaagse. Je wandelt vanaf station Castricum door de duinen naar Banjaert (12 km) voor de overnachting, de volgende dag loop je naar het station in Santpoort-Noord (15 km). Op deze site en op www.nivon.nl staat meer informatie hierover en is de routebeschrijving beschikbaar.

2 t/m 7 juli SPEKSTEEN AAN DE KUST editie 1

Wegens grote belangstelling voor onze speksteencursus in september organiseren we dit jaar tweemaal de activiteit ‘Speksteen aan de kust’. Een editie in de eerste week van juli en de tweede editie op het gebruikelijke tijdstip in september. Beide edities staan onder leiding van Irma Jongenburger. Zij begeleidt de deelnemers in het proces, waarin de ruwe ongepolijste steen verandert in een verrassend kunstwerk. Het bewerken van de steen vindt plaats o.a. in een grote tent op het erf van Banjaert. Ontbijt en lunch: zelfverzorging. De warme maaltijden worden verzorgd.
Kosten: € 250,00 leden / niet-leden € 310,00.

3 t/m 6 juli FIETSVIERDAAGSE

Een gevarieerd aanbod van routes, die een historisch of landschappelijk thema behandelen. Zie: Fietsen in de omgeving. Samen besluiten we welke routes we dit jaar gaan fietsen. Het zijn pittige routes, de langste 55 km. We rijden met zowel e-bikes als gewone fietsen. De laatste zijn het meest milieuvriendelijk. Voor de e-bikers betekent het: tempo aanpassen. Deze dagen staan weer onder leiding van Magda Vodde. Op zondagavond is er een kennismaking, waarbij de speciale wensen kunnen worden besproken. De overnachting op zondag is gratis. Ontbijt en lunch: zelfverzorging. De warme maaltijden zijn op maandag, dinsdag en woensdag.
Kosten: € 120,00 leden / niet-leden € 180,00.

30 juli t/m 3 augustus OPA-OMA-KLEINKINDDAGEN

Een midweek voor grootouders en kleinkinderen van 4 – 10 jaar. Tijdens deze dagen trekken grootouders en kinderen met elkaar op. Samen genieten van de mogelijkheden van het duinterrein van Banjaert. Samen genieten van het strand, de zee, de duinen. Begeleiding van de activiteiten is aanwezig. Ontbijt en lunch: zelfverzorging. De warme maaltijden worden verzorgd.
Kosten: leden € 165,00 / niet-leden € 225,00.
Kosten kinderen leden: vanaf € 50,00 / niet-leden € 135,00.

10 t/m 15 september SPEKSTEEN AAN DE KUST editie 2

Na de eerste editie in juli is in deze week de tweede editie van ‘Speksteen aan de kust’, ook nu onder leiding van Irma Jongenburger. De ruwe ongepolijste steen verandert in een verrassend kunstwerk. Het bewerken van de steen vindt ook nu weer plaats in een grote tent op het erf van Banjaert.
Ontbijt en lunch: zelfverzorging. De warme maaltijden worden verzorgd.
Kosten: leden € 250,00 / niet-leden € 310,00.

12 en 13 september SIERADEN MAKEN

Wat draag je toch een prachtige ketting, hoort Manja Markies regelmatig. Dan heeft ze weer een sieraad om dat ze zelf heeft gemaakt. O.l.v. Manja maak je bijzondere sieraden in Banjaert. Persoonlijk, kleurrijk, bijzonder van vorm. In deze cursus gaan we een creatief proces aan. We gaan werken met diverse materialen, o.a. rubber, organza, wol, papier, nylon, latex. Kosten materiaal: € 12,50. Contant afrekenen met Manja (geen pin). Inclusief is de warme maaltijd op de dinsdag. Ontbijt en lunch: zelfverzorging.
Kosten: € 75,00 leden / niet-leden € 112,50.

18 t/m 21 september BANJEREN VANUIT BANJAERT

Vier dagen wandelen door de boeiende duinen en langs het strand. Deze wandeldagen worden begeleid door Leela Kraaijeveld en Annemiek de Witte. De start is op maandag 18 september, de afsluiting op donderdag 21 september om 14.00 uur. Op maandag, dinsdag en woensdag flinke wandelingen van zo’n 17 km, op donderdag een kortere. Om op maandag op tijd te kunnen starten kunnen de deelnemers op zondagavond in Banjaert arriveren (kosteloze overnachting). Ontbijt en lunch is op basis van zelfverzorging, de warme maaltijden worden verzorgd en zijn inclusief.
Kosten: € 125,00 leden / niet-leden € 185,00.

18 t/m 21 september HEERLIJK, IK HOEF NIET TE KOKEN!

Even 4 dagen voor jezelf. Ontspannen, lang slapen, goed uitrusten. Je neemt een bakje yoghurt, een stuk brood, je neemt waar je trek in hebt. Maar aan het einde van de middag wordt er een heerlijke maaltijd voor je bereid. Het programma van deze dagen bepaal je zelf, mogelijk ook met andere deelnemers. De dagen van deze ‘Heerlijk, ik hoef niet te koken’ beginnen op maandagmiddag 18 september om 14.00 uur en eindigen op donderdagmiddag 21 september om 14.00 uur.
Kosten: € 105,00 leden / niet-leden € 157,50 .

25 t/m 29 september VERZORGD VRIJ-ZIJN-5 dagen

September kan een mooie maand zijn, een maand waarin je nog veel zon kunt hebben met aangename temperaturen. Veel minder toeristen en daarom veel minder druk op het strand, in de duinen en in de steden. Een goede gelegenheid om deze midweek te boeken. Daarbij: geheel verzorgd. Je bent deze dagen te gast bij Herman en Sophie. Bij de start van de dag verzorgen zij het ontbijt en zetten de spulletjes klaar voor het lunchpakket voor tussen de middag. Andere vrijwilligers bereiden de warme maaltijden. De dagen van deze ‘VERZORGD VRIJ-ZIJN-5 dagen’ beginnen op maandagmiddag 25 september om 14.00 uur en eindigen op vrijdagmiddag 29 september om 14.00 uur.
Kosten: € 175,00 leden / niet-leden € 235,00.

Banjaert activiteiten

Wandeltweedaagse

Speksteen aan de kust

Fietsvierdaagse

Opa-oma-kleinkinddagen

Speksteen aan de kust

Sieraden maken

Banjeren vanuit Banjaert

Heerlijk, ik hoef niet te koken!

Verzorgd vrij-zijn