Activiteiten juli-augustus-september 2022

Voor alle Nivon activiteiten, zie: www.nivon.nl (activiteiten).

Aanmelden: ams.banjaert.h@nivon.nl of 088 099 0972.

Voor NIVON-leden is deelname aan activiteiten aanzienlijk goedkoper.

Lidmaatschap NIVON bedraagt € 40,00 per jaar.

1 januari t/m 31 december WANDELTWEEDAAGSE

Evenals de andere natuurvriendenhuizen heeft ook Banjaert een wandeltweedaagse. Je wandelt vanaf station Castricum door de duinen naar Banjaert (12 km) voor de overnachting, de volgende dag loop je naar het station in Santpoort-Noord (15 km). Op deze site en op www.nivon.nl staat meer informatie hierover en is de routebeschrijving beschikbaar.

4 t/m 7 juli FIETSVIERDAAGSE

Een gevarieerd aanbod van routes, die een historisch of landschappelijk thema behandelen. Zie banjaert.nivon.nl/fietsen
Samen besluiten we welke routes we dit jaar gaan fietsen. Het zijn pittige routes, de langste 55 km. Eventueel kunnen we de routes inkorten tot maximaal 40 km. We rijden met zowel e-bikers als gewone fietsers. De laatste zijn het meest milieuvriendelijk. Voor de e-bikers betekent het: tempo aanpassen. Dat doen we bij het NIVON, rekening houden met elkaar. Wanneer er e-bikers zijn die liever niet met een gangetje van rond 15 km rijden, is er misschien een mogelijkheid om zelf te fietsen, aan de hand van een goede beschrijving of GPS. Behoudens de mogelijkheid of er aan tafel en in kamers nog ruimte is.
Deze dagen staan weer onder leiding van Magda Vodde. Op zondagavond is er een kennismaking, waarbij speciale wensen kunnen worden besproken.
Ontbijt en lunch: zelfverzorging. De warme maaltijden zijn op maandag, dinsdag en woensdag.
De kosten bedragen € 50,00 t/m € 172,50 afhankelijk van lid/niet lid, verblijf in huis/kampeerterrein, met/zonder 3 warme maaltijden.

31 juli t/m 4 augustus OPA-OMA-KLEINKINDDAGEN

Een midweek voor grootouders en kleinkinderen van 4 – 10 jaar. Tijdens deze dagen trekken grootouders en kinderen met elkaar op. Samen genieten van de mogelijkheden van het duinterrein van Banjaert. Samen genieten van het strand, de zee, de duinen. Begeleiding van de activiteiten is aanwezig.
Ontbijt en lunch: zelfverzorging. De warme maaltijden worden verzorgd.
Kosten: leden € 155,00 / niet-leden € 215,00.
Kosten kinderen leden: vanaf € 50,00 / niet-leden € 135,00.

4 t/m 9 september SPEKSTEEN AAN DE KUST

Ook dit jaar weer een cursus ‘Speksteen aan de kust’. We heten een nieuwe docente welkom: Irma Jongenburger. Zij begeleidt de deelnemers in het proces, waarin de ruwe ongepolijste steen verandert in een verrassend kunstwerk. Het werken vindt plaats in een grote tent op het erf van Banjaert.
Ontbijt en lunch: zelfverzorging. De warme maaltijden worden verzorgd.
Kosten: leden € 240,00 / niet-leden € 300,00.

6 t/m 9 september VERRASSEND PAPIER

Papier kent vele verwerkingsmogelijkheden: batikken, stempelen, marmeren, verven, als decoratief gebruik voor boekjes en objecten. Papier maché: basis voor vreemde vormen, sierlijke schalen en sieraden. Een eigen project met individuele begeleiding behoort tot de mogelijkheden. Alle werkzaamheden vinden plaats o.l.v. beeldend vormgeefster Manja Markies. Materiaalkosten: € 25,00 Ontbijt en lunch: zelfverzorging. De warme maaltijden worden verzorgd.
Kosten: leden € 150,00 / niet-leden € 210,00.

12 t/m 16 september VERZORGD VRIJ-ZIJN-5 dagen

September kan een mooie maand zijn, een maand waarin je veel zon kunt hebben met aangename temperaturen. Veel minder toeristen en daarom veel minder druk op het strand, in de duinen en in de steden. Een goede gelegenheid om deze midweek te boeken. Daarbij: geheel verzorgd. Je bent een aantal dagen bevrijd van dagelijkse boodschappen en de dagelijkse plicht de warme maaltijd op tafel te hebben. De dagen van deze ‘verzorgd vrij-zijn-5 dagen’ beginnen op maandagmiddag 12 september om 14.00 uur en eindigen op vrijdagmiddag 16 september om 14.00 uur.
Kosten:  leden € 170,00 / niet-leden € 230,00.

19 t/m 22 september BANJEREN VANUIT BANJAERT

Vier dagen wandelen door de boeiende duinen en langs het strand. Opnieuw staan deze wandeldagen onder leiding van Marijke en Cor den Heijer. Start maandag, afsluiting donderdag 14.00 uur. Op maandag, dinsdag en woensdag een wandeling van zo’n 17 km, op donderdag een kortere.
Om op maandag op tijd te kunnen starten kunnen de deelnemers op zondagavond in Banjaert arriveren.
Ontbijt en lunch is op basis van zelfverzorging, de warme maaltijden worden verzorgd.
Kosten: leden € 120,00 / niet-leden € 180,00.

19 t/m 22 september VERZORGD VRIJ-ZIJN-4 dagen

Een week eerder was er een identieke activiteit. Maar deze duurt 4 dagen. De dagen zijn geheel verzorgd, ontbijt en lunchpakket en de warme maaltijd. Het programma van deze dagen bepaal je zelf, mogelijk ook met andere deelnemers. De dagen van deze ‘verzorgd vrij-zijn-4 dagen’ beginnen op maandagmiddag 19 september om 14.00 uur en eindigen op donderdagmiddag 22 september.
Kosten: leden € 130,00 / niet-leden € 190,00.

Banjaert activiteiten

Wandeltweedaagse

Fietsvierdaagse

Opa-oma-kleinkinddagen

Speksteen aan de kust

Verrassend papier

Verzorgd vrij-zijn

Banjeren vanuit Banjaert

Verzorgd vrij-zijn