Activiteiten 2021 juli-augustus-september

Voor alle Nivon activiteiten, zie: www.nivon.nl (activiteiten).

Aanmelden: ams.banjaert.h@nivon.nl of 088 099 0972.

Voor NIVON-leden is deelname aan activiteiten aanzienlijk goedkoper.

Lidmaatschap NIVON bedraagt € 40,00 per jaar.

1 januari t/m 31 december WANDELTWEEDAAGSE

Evenals de andere natuurvriendenhuizen heeft ook Banjaert een wandeltweedaagse. Je wandelt vanaf station Castricum door de duinen naar Banjaert (12 km) voor de overnachting, de volgende dag loop je naar het station in Santpoort-Noord (15 km). Op deze site en op www.nivon.nl staat meer informatie hierover en is de routebeschrijving beschikbaar.

5 t/m 8 juli FIETSVIERDAAGSE

Een gevarieerd aanbod van themaroutes: twee door het duinreservaat, een polderroute langs de Zaanse Schans en een route naar keuze aan de zuidzijde van het Noordzeekanaal. De routes staan op banjaert.nivon.nl/fietsen
Het zijn pittige routes, de langste 55 km. Eventueel kunnen we de routes inkorten tot maximaal 40 km. We rijden in twee of drie groepen, variatie e-bike versus gewone fiets, of korte route versus lange route is mogelijk. Deze dagen staan weer onder leiding van Magda Vodde. Op zondagavond is er een kennismaking, waarbij de speciale wensen kunnen worden besproken.
Ontbijt en lunch: zelfverzorging. De warme maaltijden zijn op maandag, dinsdag en woensdag.
De kosten bedragen € 50,00 t/m € 172,50 afhankelijk van lid/niet lid, verblijf in huis/kampeerterrein, met/zonder 3 warme maaltijden.

Helaas, deze activiteit is volgeboekt!

1 t/m 5 augustus OPA-OMA-KLEINKINDDAGEN

Een midweek voor grootouders en kleinkinderen van 4 – 10 jaar. Tijdens deze dagen trekken de grootouders en kinderen met elkaar op. Samen genieten van de mogelijkheden van het duinterrein van Banjaert. Samen genieten van het strand, de zee, de duinen. Inclusief warme maaltijden; ontbijt en lunch zelfverzorging.
Kosten: € 155,00 leden / € 215,00 niet-leden.
Kosten kinderen leden: vanaf € 50,00 tot € 135,00 niet-leden.

5 t/m 10 september SPEKSTEEN AAN DE KUST

Elk jaar weer een topper. Onder leiding van Hanneke Zwart worden de mooiste kunstwerken geboren. De aanvankelijk ruwe onbewerkte steen verandert in een verrassende schoonheid. Het werken vindt plaats in een grote tent op het erf van Banjaert. Verblijf geheel verzorgd.
Kosten: leden € 285,00 / niet-leden € 345,00.

7 t/m 10 september VERRASSEND PAPIER

Papier kent vele verwerkingsmogelijkheden: batikken, stempelen, marmeren, verven, als decoratief gebruik voor boekjes en objecten. Papier maché: basis voor gekke vormen, sierlijke schalen en sieraden. Een eigen project met individuele begeleiding behoort tot de mogelijkheden. Dit alles o.l.v. beeldend vormgeefster Manja Markies. Geheel verzorgd. Kosten: € 165,00 leden / niet-leden € 225,00. Materiaalkosten: € 25,00.

13 t/m 17 september VERZORGD VRIJ-ZIJN nummer 1

Deze activiteit blijkt veel belangstelling op te leveren. Vorig jaar planden we één zo’n activiteit. En omdat de belangstelling zo groot was hebben we meteen een tweede week gepland. De deelnemers gaven aan dat ze graag een aantal dagen bevrijd wilden zijn van de dagelijkse boodschappen en de dagelijkse plicht de warme maaltijd op tijd op tafel te hebben. Heerlijk, een bevrijding. Lekker de hele dag de tijd hebben om niets te doen, om lekker een flinke duinwandeling te maken, om elke dag een terrasje te bezoeken ……… Deze 5 dagen met 4 overnachtingen zijn dus geheel verzorgd.
De dagen van verzorgd vrij-zijn beginnen op maandagmiddag 14.00 uur en eindigen op vrijdagmiddag om 14.00 uur. De deelnemers maken kennis met elkaar en bepalen zelf na dit moment wat het eigen programma is. Kosten: leden € 165,00 / niet-leden € 225,00.

20 t/m 23 september BANJEREN VANUIT BANJAERT

Vier dagen wandelen door de boeiende duinen en langs het strand. Deze wandeldagen staan onder leiding van Marijke en Cor den Heijer. Start: maandag 10.00 uur, afsluiting: donderdag 14.00 uur. Op maandag, dinsdag en woensdag een wandeling van 15 à 17 km, op donderdag een wandeling van 8 à 10 km.
De maandag is deze keer een flinke wandeldag. Daarom kunnen de wandelaars al op zondagavond in Banjaert arriveren. Het arrangement begint dan op maandagmorgen met het ontbijt en met een lunchpakket voor de maandagmiddag.
Geheel verzorgd. Kosten: € 155,00 leden / niet-leden € 215,00.

20 t/m 23 september VERZORGD VRIJ-ZIJN nummer 2

Zie het verhaal bij VERZORGD VRIJ-ZIJN nummer 1. Alleen: deze activiteit duurt een dagje korter, dus 4 dagen met 3 overnachtingen.
Kosten: leden € 125,00 / niet-leden € 185,00.

Banjaert activiteiten

Wandeltweedaagse

Fietsvierdaagse langs Zaanse Schans

Opa-oma-kleinkinddagen

Speksteen aan de kust

Verrassend papier

Verzorgd vrij-zijn

Banjeren vanuit Banjaert

Verzorgd vrij-zijn