Activiteiten juli-augustus-september 2024

Voor alle Nivon activiteiten, zie: www.nivon.nl (activiteiten).

Aanmelden: ams.banjaert.h@nivon.nl of 088 099 0972.

Voor NIVON-leden is deelname aan activiteiten aanzienlijk goedkoper.

Lidmaatschap NIVON bedraagt met ingang van 1-1-2024 € 42,00 per jaar.

1 januari t/m 31 december WANDELTWEEDAAGSE

Evenals de andere natuurvriendenhuizen heeft ook Banjaert een wandeltweedaagse. Je wandelt vanaf station Castricum door de duinen naar Banjaert (12 km) voor de overnachting, de volgende dag loop je naar het station in Santpoort-Noord (15 km). Op deze site en op www.nivon.nl staat meer informatie hierover en is de routebeschrijving beschikbaar.

1 april tot 1 oktober KABOUTERPAD

Op het kampeerterrein van Banjaert loop je samen met je (klein)kinderen het Kabouterpad. Puntmuts op, knapzak op de rug, een opdrachtformulier in de hand en na afloop een glaasje kabouterlimonade.
Kosten: € 3,50 per kind.

1 april tot 1 oktober OZLINES SURFSCHOOL

Geniet van de zee en het strand, peddel in zee en pak de golven. Banjaert en Ozlines, een surfschool in Wijk aan Zee, hebben een samenwerkingsverband. En dat scheelt. Alle gasten van Banjaert krijgen 10 % korting bij Ozlines Surfschool. Meer informatie: www.ozlines.com/surfschool

1 t/m 4 juli FIETSVIERDAAGSE

Een gevarieerd aanbod van routes, die een historisch of landschappelijk thema behandelen. Zie: Fietsen in de omgeving. Samen besluiten we welke routes we dit jaar gaan fietsen. Het zijn pittige routes, de langste 55 km. Eventueel kunnen we de routes inkorten tot maximaal 40 km. We rijden met zowel e-bikes als gewone fietsen. De laatste zijn het meest milieuvriendelijk. Voor de e-bikers betekent het: tempo aanpassen. Dat doen we bij het NIVON: rekening houden met elkaar. Wanneer er e-bikers zijn die liever niet met een gangetje van rond 15 km rijden, is er misschien een mogelijkheid om zelf te fietsen, aan de hand van een goede beschrijving of GPS. Deze dagen staan weer onder leiding van Magda Vodde. Op zondagavond is er een kennismaking, waarbij de speciale wensen kunnen worden besproken. De overnachting van zondag op maandag is extra en kosteloos. Ontbijt en lunch: zelfverzorging. De warme maaltijden zijn op maandag, dinsdag en woensdag.
Kosten: voor leden € 135,00, voor niet-leden € 195,00.

2 en 3 juli ENCAUSTIC ART – schilderen met bijenwas – thema NATUUR

In deze cursus die gegeven wordt door Sonja Hendriks wordt zowel de beginnende als de (ver)gevorderde schilder op eigen niveau begeleid. Er ontstaat een wisselwerking en de vrijheid om te kiezen wat bij je past. Is dit je eerste kennismaking, dan starten we met de basistechnieken, die daarna uitgebreid worden met bijvoorbeeld werken op canvas of het maken van een mixed media-schilderij. Ben je gevorderd, dan kies je of je met de hotplate wilt werken of met de hotguns of een van de andere, jullie bekende, technieken. Hierbij extra aandacht voor bovenstaande titel! We gaan ‘bladeren’ schilderen en met verse, zelf gezochte bladeren afdrukken maken. Het zou leuk zijn, als we bij de eindexpositie allemaal iets kunnen tonen, waarin DE NATUUR centraal staat. Materiaalkosten: € 27,50 – te betalen aan Sonja, pinnen is niet mogelijk. Dit arrangement is inclusief de warme maaltijd op dinsdag. Ontbijt en lunch: zelfverzorging.
Kosten: voor leden € 85,00, voor niet-leden € 127,50.

4 t/m 8 augustus OPA-OMA-KLEINKINDDAGEN

Een midweek voor grootouders en kleinkinderen van 4 – 10 jaar. Tijdens deze dagen trekken grootouders en kinderen met elkaar op. Samen genieten van de mogelijkheden van het duinterrein van Banjaert. Samen genieten van het strand, de zee, de duinen. Begeleiding van de activiteiten is aanwezig. Ontbijt en lunch: zelfverzorging. De warme maaltijden worden verzorgd.
Kosten: voor leden € 170,00, voor niet-leden € 230,00.
Kosten kinderen leden: vanaf € 50,00 / niet-leden € 135,00.

1 t/m 6 september SPEKSTEEN AAN DE KUST

Ook dit jaar, wegens grote belangstelling, vindt onder leiding van Irma Jongenburger de cursus ‘Speksteen aan de kust’ weer plaats. De ruwe ongepolijste steen verandert in een verrassend kunstwerk. Het bewerken van de steen vindt ook nu weer plaats in een grote tent op het erf van Banjaert. Ontbijt en lunch: zelfverzorging. De warme maaltijden worden verzorgd.
Kosten: voor leden € 260,00, voor niet-leden € 320,00.

3 en 5 september SIERADEN MAKEN

Wat draag je toch een prachtige ketting, hoort Manja Markies regelmatig. Dan heeft ze weer een sieraad om dat ze zelf heeft gemaakt. O.l.v. Manja maak je bijzondere sieraden in Banjaert. Persoonlijk, kleurrijk, bijzonder van vorm. In deze cursus gaan we een creatief proces aan. We gaan werken met diverse materialen, o.a. rubber, organza, wol, papier, nylon, latex. In 2023 duurde deze cursus 2 dagen. Dat bleek eigenlijk een dagje te weinig. Het is nu een 3-daagse cursus geworden. Kosten materiaal: € 25,00. Contant afrekenen met Manja (geen pin). Inclusief zijn de warme maaltijden op de dinsdag en woensdag. Ontbijt en lunch: zelfverzorging.
Kosten: voor leden € 150,00, voor niet-leden € 210,50.

9 t/m 12 september HEERLIJK, IK HOEF NIET TE KOKEN!

Even 4 dagen voor jezelf. Ontspannen, lang slapen, goed uitrusten. Je neemt een bakje yoghurt, een stuk brood, je neemt waar je trek in hebt. En aan het einde van de middag wordt er een heerlijke maaltijd voor je bereid. Het programma van deze dagen bepaal je zelf, mogelijk ook met andere deelnemers. De dagen van deze ‘Heerlijk, ik hoef niet te koken’ beginnen op maandagmiddag 9 september om 14.00 uur en eindigen op donderdagmiddag 12 september om 14.00 uur.
Kosten: voor leden € 120,00, voor niet-leden € 180,00.

9 t/m 12 september BANJEREN VANUIT BANJAERT

Vier dagen wandelen door de boeiende duinen en langs het strand. Deze wandeldagen worden begeleid door Leela Kraaijeveld en Annemiek de Witte. De start is op maandag 9 september, de afsluiting op donderdag 12 september om 14.00 uur. Op maandag, dinsdag en woensdag flinke wandelingen van zo’n 17 km, op donderdag een kortere. Om op maandag op tijd te kunnen starten kunnen de deelnemers op zondagavond in Banjaert arriveren (kosteloze overnachting). Ontbijt en lunch is op basis van zelfverzorging, de warme maaltijden worden verzorgd en zijn in de prijs inbegrepen.
Kosten: voor leden € 135,00, voor niet-leden € 195,00.

16 t/m 20 september VERZORGD VRIJ-ZIJN-5 dagen editie 2

September kan een mooie maand zijn, een maand waarin je nog veel zon kunt hebben met aangename temperaturen. Veel minder toeristen en daarom veel minder druk op het strand, in de duinen en in de steden. Een goede gelegenheid om deze midweek te boeken. Daarbij: geheel verzorgd. Je bent deze dagen te gast bij Herman en Sophie. Bij de start van de dag verzorgen zij het ontbijt en zetten de spulletjes klaar voor het lunchpakket voor tussen de middag. Brenda zal de vegetarische maaltijden weer verzorgen. De dagen van deze ‘VERZORGD VRIJ-ZIJN-5 dagen editie 2’ beginnen op maandagmiddag 16 september om 14.00 uur en eindigen op vrijdagmiddag 20 september om 14.00 uur.
Kosten: voor leden € 180,00, voor niet-leden € 240,00.

Banjaert activiteiten

Wandeltweedaagse

Kabouterpad

Surfen

Fietsvierdaagse

Encaustic Art

Opa-oma-kleinkinddagen

Speksteen aan de kust

Sieraden maken

Banjeren vanuit Banjaert

Heerlijk, ik hoef niet te koken!

Verzorgd vrij-zijn