Activiteiten januari-februari-maart 2022

Voor alle Nivon activiteiten, zie: www.nivon.nl (activiteiten)

Aanmelden: ams.banjaert.h@nivon.nl of 088 099 0972.

Voor NIVON-leden is deelname aan activiteiten aanzienlijk goedkoper.

Lidmaatschap NIVON bedraagt € 40,00 per jaar.

1 januari t/m 31 december WANDELTWEEDAAGSE

Evenals de andere natuurvriendenhuizen heeft ook Banjaert een wandeltweedaagse. Je wandelt vanaf station Castricum door de duinen naar Banjaert (12 km) voor de overnachting, de volgende dag loop je naar het station in Santpoort-Noord (15 km). Op deze site en op www.nivon.nl staat meer informatie hierover en is de routebeschrijving beschikbaar.

1 t/m 4 februari 50-60-70-80 Plus …… Dansen dus

Vorig jaar kon het dansen door corona helaas niet doorgaan. Heel jammer, het dansfeest werd erg gemist. Maar dit jaar moet het er weer van komen. Tijdens deze dansdagen wordt een afwisselend internationaal programma aangeboden en zullen verschillende docenten workshops verzorgen. Tijdens de middaguren is er gelegenheid tot uitrusten. Op de woensdagavond zal er levende muziek zijn, verzorgd door het orkest ORSEKET. Ontbijt en lunch is zelfverzorging, voor de warme maaltijden wordt gezorgd.

Helaas kan men zich niet meer inschrijven, het is volgeboekt.

22 t/m 25 februari NATUURBELEVING VOOR KINDEREN

Deze natuurbeleving is bedoeld voor kinderen vanaf 4  jaar. Tijdens deze dagen in de krokusvakantie van Noord Nederland zijn er activiteiten o.l.v. Marion Sandee. Je kunt je hiervoor ter plaatse opgeven. Kosten € 2,50 per kind per activiteit, € 1,00 voor een avondactiviteit.

1 t/m 3 maart BEVLOGEN ZINGEN

In november 2021 moest helaas BEVLOGEN ZINGEN vanwege corona afgeblazen worden. De mensen die zich voor november hebben aangemeld pakken bijna allemaal deze tweede kans. Tijdens deze dagen hopen we weer met veel plezier te zingen. Ontbijt en lunch is zelfverzorging, de warme maaltijden zijn inclusief.
Kosten: leden € 145,00 / niet-leden € 205,00.

Komt te vervallen. Zie 15 t/m 17 november 2022.

6 t/m 11 maart AQUARELEREN (voor beginners en gevorderden)

– Op basis van zelfverzorging – eigen materiaal meenemen
– excl. overnachtingskosten
– leden € 50,00 / niet-leden € 80,00
Voor aanmelden/informatie:
Tilly Deelen, eribatlk@gmail.com / 070 3239175

15 t/m 17 maart VERHALEN DRIEDAAGSE

Het vertellen van verhalen is zo oud als de mensheid. Het brengt mensen bij elkaar. Maar hoe doe je dat, een verhaal vertellen? En wanneer? Hoe kun je het vertellen, zodat je verhaal een cadeautje wordt, ook voor jezelf? Een workshop met plezier en uitnodigende oefeningen, waarmee je spelenderwijs komt tot een verhaal waar je graag mee naar huis gaat. Dat kan van alles zijn: een volksverhaal of een stukje levensverhaal, een verhaal over iets bijzonders in de natuur, iets belangrijks of iets kleins, spannend of romantisch. Voor een zomeravond met oude vrienden of voor een bijzondere verjaardag. Verhalen voor het slapen gaan of juist om wakkerder te worden. Ieder in zijn eigen vertelstijl.
Anne van Delft is vertelster en geeft met plezier les in het vertellen van verhalen aan vertelopa’s en -oma’s, theaterliefhebbers, rondleiders, zangers, leraren, jonge mensen. Ervaren vertellers en mensen die het zouden willen leren, iedereen is welkom. We maken een fijne afwisseling van verschillende werkvormen en ontspanning en laten ons inspireren door de omgeving en het ontluikende voorjaar in de duinen van Wijk aan Zee. Heb je nog vragen over de workshop? Bel Anne: 020 6227395.
Ontbijt en lunch: zelfverzorging. Warme maaltijden inclusief.
Kosten: leden € 125,00 / niet-leden € 187,50.

15 t/m 17 maart PAPIERKNIPKUNST EN MANDALA’S

We hebben weer Janna van Zuijlen bereid gevonden met haar kennis een workshop te verzorgen. Janna beoefent de kunst van het papierknippen al meer dan 40 jaar, en heeft inmiddels meer dan 30 jaar ervaring met het maken van mandala’s. Vorig jaar is ze voor haar verdiensten door de Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst onderscheiden met de titel ‘JANTJE 4’. Ze organiseerde toen in haar woonplaats Uitgeest een tentoonstelling van haar verzameld werk. Zie You Tube: ‘Janna van Zuijlen’.

In 2021 gaf Janna een workshop ‘papierknipkunst’, dit jaar combineert ze knippen met mandala’s. Mandala betekent in het Sanskriet ‘cirkel’, symbool voor geen begin en geen eind. Avonturen met schaar en kleurpotlood, rozetten (geometrische mandala’s) knippen en tekenen, bloemen, roosvensters, fruit enz. zijn mandala’s, alles wat ontstaat vanuit een kern (middelpunt). Het erbij behorende lesboek kost € 7,50. Er wordt gestart met een introductie/fotopresentatie van mandala’s.
Materiaal (zelf meenemen) wordt nog nader bekend gemaakt.
Ontbijt en lunch: zelfverzorging. Warme maaltijden inclusief.
Kosten: leden € 125,00 / niet-leden € 205,00.

28 t/m 30 maart CREATIEVE ONTSPANNINGSDAGEN

Ben je toe aan wat rust, tijd voor jezelf en innerlijke reflectie, kom dan zeker deze dagen eens uitproberen. Wilma Kooiman biedt een afwisselend programma met o.a. yoga, tai chi, qi gong, meditatie of een filosofisch gesprek. Daarnaast activiteiten als het maken van een zielekaart (collage) en reflecterende woordspelletjes. Ook is er vrije tijd om individueel te wandelen, lezen of luieren. Minimaal 5, maximaal 10 deelnemers. Je kamer is beschikbaar vanaf maandagmiddag 14.00 uur. Kom heerlijk uitwaaien aan zee. Het programma begint die avond om 19.30 uur. De maaltijd op maandagavond is zelfverzorging. Daarna is het volpension.
Kosten: leden € 115,00 / niet-leden € 172,50.

Banjaert activiteiten

Wandeltweedaagse

50-60-70-80 Plus

Natuurbeleving

Bevlogen zingen

Aquareleren

Verhalen Driedaagse

Papierknipkunst

Creatieve ontspanningsdagen