Activiteiten 2021 januari-februari-maart

Voor alle Nivon activiteiten, zie: www.nivon.nl (activiteiten).

Aanmelden: ams.banjaert.h@nivon.nl of 088 099 0972.

Voor NIVON-leden is deelname aan activiteiten aanzienlijk goedkoper.

Lidmaatschap NIVON bedraagt € 40,00 per jaar.

1 januari t/m 31 december WANDELTWEEDAAGSE

Evenals de andere natuurvriendenhuizen heeft ook Banjaert een wandeltweedaagse. Je wandelt vanaf station Castricum door de duinen naar Banjaert (12 km) voor de overnachting, de volgende dag loop je naar het station in Santpoort-Noord (15 km). Op deze site en op www.nivon.nl staat meer informatie hierover en is de routebeschrijving beschikbaar.

2 t/m 5 februari 50-60-70-80 Plus …… Verwennen dus

Onder gewone omstandigheden zouden nu de dansdagen zijn. Echter, die zijn vervallen vanwege corona. Daarom deze week een andere invulling van het programma. We bieden in deze dagen een aantal activiteiten aan, waar je naar keuze aan kunt deelnemen. Daarbij is de verzorging compleet: ontbijt, lunchpakket en warme maaltijd.
Kosten: € 140,00 voor leden / € 200,00 voor niet-leden.

23 t/m 26 februari NATUURBELEVING VOOR KINDEREN

Deze natuurbeleving is bedoeld voor kinderen van 4 – 12 jaar. Tijdens deze dagen in de krokusvakantie zijn er activiteiten waarvoor je je ter plaatse kunt opgeven. Kosten € 2,50 per kind per ochtend, de kosten voor een avondactiviteit € 1,00. Begeleiding: Marion Sandee.

2 t/m 4 maart WERELDMUZIEK ZANGDAGEN MET KANTADO FESTIVALO

Voor het vierde opeenvolgende jaar zal het team van Kantado Festivalo weer garant staan voor drie spetterende zangdagen.
Kantado Festivalo betekent: Zang Feest. Drie dagen lang zingen en genieten van het repertoire van de wereldmuziek. Liefdesliederen, dansliederen, liederen over steden, over natuur, reizen en feest vieren. Alle sferen komen voorbij. Er wordt meerstemmig gezongen. Koorervaring is zeker handig, maar niet noodzakelijk.
Het enthousiaste team van Kantado Festivalo neemt u mee op deze muzikale wereldreis:
* Hetty Kienhuis – dirigent, zang, gitaar
* Guus Hendriks – accordeonist
* Wim de Goede – zang, contrabas
Tijdens deze zangdagen zal het Kantado Festivalo-team, plus een gastmuzikant, een optreden verzorgen. We sluiten deze dagen af met een slotpresentatie. Ontbijt en lunch: zelfverzorging.
Kosten: € 160,00 leden / € 220,00 niet-leden.

16 t/m 18 maart PAPIERKNIPKUNST

Een cursus voor degene die een nieuwe uitdaging aan wil gaan en zich wil bekwamen in de knipkunst. Deze cursus wordt gegeven door Janna van Zuijlen. Zij beoefent deze kunst al ruim 40 jaar en ze is daarvoor door de Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst onlangs onderscheiden met de titel ‘Jantje 4’.
Vorig jaar had ze in haar woonplaats Uitgeest een tentoonstelling van haar verzameld werk. Zie YouTube: ‘Janna van Zuijlen’. Naast papier is een klein schaartje met scherpe punten het enige dat je nodig hebt voor deze knipkunst. Janna heeft genoeg oefenmateriaal bij zich.
Op dit moment zijn de kosten van het oefenmateriaal niet bekend.
Tijdens deze dagen zijn ontbijt en lunch zelfverzorging. Inclusief zijn 3 warme maaltijden: op dinsdag, woensdag en donderdag.
Kosten: € 135,00 leden / niet-leden € 190,00.

16 t/m 19 maart SCHILDEREN – BEWEGEN – TEKENEN

Komt het thuis niet uit om eens te beginnen met tekenen of schilderen, of je wilt nog iets afmaken, dan kan dat deze dagen in Banjaert. Neem je eigen materiaal mee. Geen olieverf a.u.b. Er wordt geen les gegeven.
Tussendoor wordt er aan bewegen met en zonder muziek gedaan, door Marion.
Uitwaaien op het strand kan je ook inspireren.
Deze activiteit is inclusief koffie en thee en 3 warme maaltijden; ontbijt en lunch is zelfverzorging.
Kosten: € 115,00 leden / niet leden € 170,00.

29 t/m 31 maart CREATIEVE ONTSPANNINGSDAGEN

Ben je toe aan wat rust, tijd voor jezelf en innerlijke reflectie, kom dan zeker deze dagen eens uitproberen. Wilma Kooiman biedt een afwisselend programma met o.a. yoga, tai chi, qi gong, meditatie of een filosofisch gesprek. Daarnaast activiteiten als het maken van een zielekaart (collage) en reflecterende woordspelletjes. Ook is er vrije tijd om individueel te wandelen, lezen of luieren. Minimaal 5, maximaal 10 deelnemers. Je kamer is beschikbaar vanaf maandagmiddag 14.00 uur. Kom heerlijk uitwaaien aan zee. Het programma begint die avond om 19.30 uur. De maaltijd op maandagavond is zelfverzorging. Daarna is het volpension.
Prijs: € 105,00 leden / niet-leden € 157,50.

Banjaert activiteiten

Wandeltweedaagse

50-60-70-80 Plus

Natuurbeleving

Kantado Festivalo

Papierknipkunst

Schilderen

Creatieve ontspanningsdagen