Activiteiten januari-februari-maart 2023

Voor alle Nivon activiteiten, zie: www.nivon.nl (activiteiten)

Aanmelden: ams.banjaert.h@nivon.nl of 088 099 0972.

Voor NIVON-leden is deelname aan activiteiten aanzienlijk goedkoper.

Lidmaatschap NIVON bedraagt € 40,00 per jaar.

1 januari t/m 31 december WANDELTWEEDAAGSE

Evenals de andere natuurvriendenhuizen heeft ook Banjaert een wandeltweedaagse. Je wandelt vanaf station Castricum door de duinen naar Banjaert (12 km) voor de overnachting, de volgende dag loop je naar het station in Santpoort-Noord (15 km). Op deze site en op www.nivon.nl staat meer informatie hierover en is de routebeschrijving beschikbaar.

31 januari t/m 3 februari 50-60-70-80 PLUS …… DANSEN DUS

Tijdens deze dansdagen wordt een afwisselend internationaal programma aangeboden en zullen verschillende docenten workshops verzorgen. Tijdens de middaguren is er gelegenheid tot uitrusten. Op de woensdagavond zal er levende muziek zijn, verzorgd door het orkest ORSEKET. Ontbijt en lunch is zelfverzorging, voor de warme maaltijden wordt gezorgd.
Prijs: € 160,00 voor leden / € 220,00 voor niet-leden.

7 t/m 9 februari TEKENEN EN BEWEGEN

Kun je niet tekenen, durf je het niet?
Grijp je kans, o.l.v. Marion voor beginners met begeleiding. Andere tekenaars ook hartelijk welkom. Ter afwisseling bewegen met en zonder muziek.
Alle maaltijden: zelfverzorging.
Kosten: €60,00 leden / niet-leden €90,00.

20 t/m 22 februari ZANGDAGEN MET WERELDMUZIEK

Drie dagen lang zingen uit het repertoire van de wereldmuziek. Liederen uit alle windstreken, alle sferen komen voorbij. Van uitbundig tot gepassioneerd, van vrolijk tot romantisch, verstild en ingetogen. Er wordt meerstemmig gezongen. Koorervaring is handig, maar niet noodzakelijk. Plezier staat voorop bij deze zangdagen. Het enthousiaste team van Kantado Festivalo (= zangfeest) neemt u mee op deze wereldreis: Hetty Kienhuis – dirigent/zang/gitaar, Guus Hendriks – accordeon, Wim de Goede – zang, contrabas. Tijdens deze dagen zal er ook een avondoptreden zijn. Afsluiting van de dagen met een presentatie van de liederen die tijdens de workshops zijn aangeleerd. Zelfverzorging: ontbijt en lunch. Inclusief zijn de 3 warme maaltijden.
Kosten: € 170,00 voor leden / niet-leden € 230,00.

28 t/m 3 maart NATUURBELEVING VOOR KINDEREN

Deze natuurbeleving is bedoeld voor kinderen vanaf 4  jaar. Tijdens deze dagen in de krokusvakantie van Noord Nederland zijn er activiteiten o.l.v. Marion Sandee. Je kunt je hiervoor ter plaatse opgeven. Kosten € 2,50 per kind per activiteit, € 1,00 voor een avondactiviteit.

6 t/m 10 maart AQUARELLEREN (voor beginners en gevorderden)

Al een aantal jaren vindt aquarelleren plaats in Banjaert. Met veel enthousiasme wordt er tijdens deze dagen intensief geschilderd. Dit jaar wederom, echter onder nieuwe begeleiding. We hebben Marianne Eugster bereid gevonden deze dagen met haar kennis en ervaring de cursisten te begeleiden. Marianne heeft veel ervaring in dit werk. Zie haar website: www.aquarelles.nl  Tijdens de ochtenden en de middagen wordt er les gegeven, van maandag 6 maart t/m donderdag 9 maart. De deelnemers nemen allen eigen materiaal mee. Ontbijt, lunch en diner zijn zelfverzorging. Alleen op de donderdag is de warme maaltijd inclusief.
Kosten: € 175,00 voor leden / niet-leden € 235,00.

12 t/m 17 maart FIETSEN LANGS DE KUST, ZEEHUIS EN BANJAERT

Nieuw in het aanbod. Nieuw ook de samenwerking van 2 NIVON huizen, samen met één activiteit. Fietsen in twee mooie natuurgebieden, verschillend en afwisselend. De start van deze activiteit is op zondagavond 12 maart in Banjaert, Wijk aan Zee. De eerste overnachting is gratis, zonder maaltijd. Dan twee fietsdagen vanuit het huis. De fietstochten zijn gemiddeld 40 km per dag, met enkele stops onderweg. Op woensdag fietsen naar het Zeehuis in Bergen aan Zee. Het is de bedoeling dat de deelnemers de eigen bagage vervoeren op de fiets. Vanuit het Zeehuis volgen weer enkele fietstochten noordelijker in Noord Holland. Op vrijdag weer terug naar Banjaert. Daar eindigt deze activiteit. Voor ontbijt en lunch geldt zelfverzorging. Inclusief 4 x diner en bedlinnen.
Kosten € 200,00 voor leden / niet-leden € 260,00.

14 t/m 16 maart LEVENSBOMEN TEKENEN EN KNIPPEN

Heel veel culturen hebben hun eigen levensboom. DE BOOM staat voor vernieuwing door de natuur en de cyclus van dood, wedergeboorte en groei. De wortels stevig in de aarde, de stam verbindt de aarde met de hemel (de kruin). De cursus wordt gegeven door Janna van Zuijlen. In 2019 kreeg zij de eretitel ‘JANTJE IV’, omdat zij de papierknipkunst meer dan 40 jaren beoefent. Zij geeft lezingen en workshops en hield tentoonstellingen in Nederland, Frankrijk, Denemarken, Litouwen en Wit Rusland. Zie YouTube: Janna van Zuijlen, 40 jaar papierknipkunstjubileum 2019. Materiaal (zelf meenemen) wordt nader bekend gemaakt. Ontbijt en lunch: zelfverzorging. Inclusief 2 warme maaltijden.
Kosten: leden € 135,00 / niet-leden € 195,00.

14 en 15 maart ENCAUSTIC ART (voor beginners)

Vanwege de grote belangstelling opnieuw een basisworkshop ‘schilderen met bijenwas’. Deze workshop wordt weer gegeven door Sonja Hendriks. Met een strijkboutje en gekleurde bijenwas ga je aan de slag en maak je de mooiste producten. Je hoeft geen verstand en talent te hebben voor schilderen, iedereen kan het leren. Er wordt gewerkt tijdens 4 dagdelen. Ontbijt en lunch is zelfverzorging, inclusief warme maaltijd. Materiaalkosten: €25,00. Tijdens de cursus te betalen aan Sonja (geen pin aanwezig, dus graag contant).
Kosten: € 80,00 leden / niet-leden € 120,00.

21 t/m 23 maart CREATIEVE ONTSPANNINGSDAGEN

Ben je toe aan wat rust, tijd voor jezelf en innerlijke reflectie, kom dan zeker deze dagen eens uitproberen. Wilma Kooiman biedt een afwisselend programma met o.a. yoga, tai chi, qi gong, meditatie of een filosofisch gesprek. Daarnaast activiteiten als het maken van een zielekaart (collage) en reflecterende woordspelletjes. Ook is er vrije tijd om individueel te wandelen, lezen of luieren. Minimaal 5, maximaal 10 deelnemers. Je kamer is beschikbaar vanaf maandagmiddag 14.00 uur. Kom heerlijk uitwaaien aan zee. Het programma begint die avond om 19.30 uur. De maaltijd op maandagavond is zelfverzorging. Daarna is het volpension.
Kosten: leden € 120,00 / niet-leden € 180,00.

Banjaert activiteiten

Wandeltweedaagse

50-60-70-80 Plus

Zangdagen

Natuurbeleving

Aquareleren

Fietsen langs de kust

Levensbomen

ENCAUSTIC ART (voor beginners)

Creatieve ontspanningsdagen