Voor alle activiteiten van het NIVON
www.nivon.nl (activiteitenkalender)

aanmelden activiteiten BANJAERT
ams.banjaert.h@nivon.nl    of   088 099 0972

Voor NIVON-leden is deelname aan activiteiten aanzienlijk goedkoper. Lidmaatschap NIVON bedraagt € 40,00 per jaar.

 

24 t/m 26 maart: CREATIEVE ONTSPANNINGSDAGEN

Ben je toe aan wat rust, tijd voor jezelf en innerlijke reflectie, kom dan zeker deze dagen eens uitproberen. Voorop staat de ontspanning d.m.v. yoga / meditatie / tai chi en filosofisch gesprek. Dit wordt afgewisseld met enkele creatieve activiteiten als reflecterende woordspelletjes en het maken van een collage. Ook is er vrije tijd ingepland om te wandelen, fietsen, lezen of luieren. Deze dagen zijn inclusief 2 overnachtingen (eigen kamer), 2 x ontbijt, 2 x lunch en fruit, 1 dagschotel bij ‘Be my guest’ op maandagavond. Drankjes voor eigen rekening.

De start is op zondagavond om 19.30 uur en op dinsdagmiddag om 14.30 uur eindigt de bijeenkomst.

Minimaal 5 deelnemers, maximaal 10. Bij minder dan 5 deelnemers wordt 14 dagen van tevoren geannuleerd.

Kosten
leden € 105,00
niet leden € 157,50

 

 

1 april tot 1 oktober: KABOUTERPAD

Op het kampeerterrein van Banjaert loop je samen met je (klein)kinderen het kabouterpad. Puntmuts op, knapzak op de rug, een opdrachtformulier in de hand en na afloop een glaasje kabouterlimonade en kabouterdiploma.

Kosten  € 3,50 per kind

 

 

 

 

 


1 april tot 1 oktober: OZLINES SURFSCHOOL

Geniet van de zee en het strand, peddel in zee en pak de golven. Banjaert en Ozlines, een surfschool in Wijk aan Zee, hebben een samenwerkingsverband. En dat scheelt! Alle gasten van de Banjaert krijgen 10% korting bij Ozlines Surfschool. Meer informatie: www.ozlines.com/surfschool

 

 

 

23 t/m 25 april: WIE HET GELUID KENT, KENT DE VOGEL

Onder dit motto, neemt  natuurfotograaf en vogelkenner Peter Zwitser je  twee of drie ochtenden mee door het Noord-Hollands Duinreservaat, om te luisteren en natuurlijk te kijken naar de  eerste terugkerende zangvogels, die na een maandenlang verblijf in Afrika en Zuid-Europa, hun broedplaatsen in onze duinen weer opzoeken. Bij goed weer kunnen we ook een ochtend richting het Alkmaardermeer, om de weide- en rietvogels te zien en te horen. Als er onder de deelnemers belangstelling bestaat, kunnen we de Noordpier van IJmuiden bezoeken, om daar naar zeevogels en steltlopers te kijken.

Vanaf eind maart en begin april komen de tjiftjaf, de fitis en even later ook de zwartkop en andere soorten. Een van de mooiste en bekendste zangers van de duinen is wel de nachtegaal, waarvan de eerste vogels in de derde week van april arriveren. Een mooie soort, die al vanaf begin april aanwezig is, is de blauwborst en we zullen dan ook moeite doen deze vogel te vinden. Onder de weidevogels de kievit, grutto, scholekster, tureluur, kluut en verschillende soorten eenden.

Aangezien we ons over vrij grote afstanden gaan verplaatsen, is een fiets noodzakelijk en een verrekijker is zeer gewenst. De fietsen die je op Banjaert kunt huren zijn zonder versnelling, de afstanden zijn niet zo groot. De weideroute van 35 km is de langste, routes van 20, 10 en 5 km nog in de aanbieding. Voor bezoek aan het duinreservaat is een toegangskaart nodig, verkrijgbaar op Banjaert. Op één van de avonden zal Peter op verzoek een presentatie over een van zijn reizen kunnen houden. De excursies vinden voornamelijk in de ochtenduren plaats, in de middag is er ruimte voor een eigen programma.

Peter Zwitser

Voor fotografie: kijk op www.pbase.com/peterzwitser

Prijs: € 82,50 leden, niet-leden € 122,50

 

 

1 t/m 4 juli: FIETSVIERDAAGSE

Vier dagen fietsen, elke route is ongeveer 40 km lang. Dit jaar zijn er twee routes ten zuiden van het Noordzeekanaal. En twee routes ten noorden van dit kanaal. Ook deze keer kent elke fietstocht, dus elke dag, een thema. De thema’s zijn: 1. Kennemer duinen zuid, Heer en Duin 2. Verlaten oorden, Ruigoord en Oud Velsen 3. Noord Hollands Duinreservaat, heden en verleden 4. Ecologische route. Deze dagen staan weer onder leiding van Magda Vodde. 

 

Kosten
€ 50,- t/m € 172,50, afhankelijk van lid/niet-lid, verblijf in huis/kampeerterrein, met/zonder 3 warme maaltijden. Ontbijt en lunch: zelfverzorging. De warme maaltijden zijn op maandag, dinsdag en woensdag.

informatie en/of aanmelden:
ams.banjaert.h@nivon.nl
of   088 099 0972

 

 

1 t/m 5 juli: MATERIESCHILDEREN EN ASSEMBLAGES MAKEN

De cursus onder leiding van kunstenares Renée du Clou heeft inmiddels tweemaal plaatsgevonden, met vaak verrassende resultaten. Renée verzorgt een introductie met dia’s waarop je kunt zien wat er zoal door de tijd aan materieschilderijen is gemaakt. Een verhaal en uitleg zal je inspireren tot een eigen idee voor een of meerdere werkstukken. Je kunt experimenteren met technieken en materialen.
Er wordt buiten gewerkt, in een tent of in de openlucht.

Kosten
leden € 129,50 t/m € 277,50 afhankelijk van lid/niet-lid, verblijf in huis/kampeerterrein, met/zonder 4 warme maaltijden. Ontbijt en lunch: zelfverzorging. Kosten zijn inclusief materiaalkosten (€ 17,50).

informatie en/of aanmelden:
ams.banjaert.h@nivon.nl
of   088 099 0972

 

 

 

4 t/m 8 augustus: OPA-OMA-KLEINKINDWEEK

Een midweek voor grootouders en kleinkinderen van 4 – 10 jaar. Nadat Irene Jongenotter en Nicky van Kreel gestopt zijn met de begeleiding van deze dagen zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe bezetting. Het ziet er naar uit dat onze zoekactie slaagt. Daarom kunnen we met een gerust hart deze dagen aankondigen. Tijdens deze dagen helpen de grootouders mee. Genoten wordt van het strand, de zee, de duinen en het Banjaertterrein. 

Inclusief warme maaltijden; ontbijt en lunch zelfverzorging.

Kosten
leden € 155,00
niet-leden € 215,00 

kinderen
leden vanaf € 50,00 
niet-leden € 135,00

 

 

 

8 t/m 13 september: SPEKSTEEN AAN DE KUST

Een jaarlijks succes is deze workshop o.l.v. Hanneke Zwart, beroepsbeeldhouwster. Bij aanvang is er een berg ruwe stenen. Na een week lang bewerken van dit ruwe materiaal vormen de spekstenen een expositie van prachtige werkstukken.

Verblijf geheel verzorgd.

Kosten:
leden € 285,00
niet-leden € 345,00

             

 

 

10 t/m 13 september: VERRASSEND PAPIER

Papier kent vele verwerkingsmogelijkheden: batikken, stempelen, marmeren, verven, als decoratief gebruik voor boekjes en objecten. Papier maché: basis voor gekke vormen, sierlijke schalen en sieraden. Een eigen project met individuele begeleiding behoort tot de mogelijkheden.

Dit alles o.l.v. beeldend vormgeefster Manja Markies.

Geheel verzorgd.
Kosten
leden  € 165,00
niet-leden € 225,00

Materiaalkosten € 25,00

 

23 t/m 26 september: BANJEREN VANUIT BANJAERT

Vier dagen wandelen door de boeiende duinen en langs het strand. Deze wandeldagen staan onder de leiding van Marijke en Cor den Heijer.
Start: maandag 14.00 uur, afsluiting: donderdag 14.00 uur. Op maandag en donderdag een wandeling van 8 à 10 km, op dinsdag en woensdag een wandeling van 15 à 17 km. Er zijn 3 nieuwe wandelingen voorbereid.

 

Geheel verzorgd.
Kosten
leden € 145,00
niet-leden € 205,00

 

 

23 t/m 26 september: VERZORGD VRIJ ZIJN

 

Even helemaal niets ‘moeten’. Bepaal zelf wat je doet, geniet van rust, zee, strand en duinen.

Maak je geen zorgen om de maaltijden, deze dagen zijn geheel verzorgd, d.w.z. ontbijt, lunchpakket en 3 x diner.

Kosten:
leden €125,00
niet-leden €185,00

 

 

 

22 t/m 26 oktober: NATUURBELEVING VOOR KINDEREN

Gedurende deze dagen zijn er in Banjaert activiteiten voor kinderen waar je je ter plekke voor kunt inschrijven en waar €2,50 per activiteit voor verschuldigd is.

Deze dagen in de herfstvakantie zijn in het bijzonder geschikt voor ouders en/of grootouders.

De organisatie en begeleiding van de activiteiten ligt in handen van Marion Sandee en Akkelien Wiersma. Er wordt geknutseld, er wordt gewandeld in de duinen en langs het strand.

 

 

 

 

19 t/m 21 november: BEVLOGEN ZINGEN

Zingen met het hart op de tong, zingen van liederen die je raken. De docenten tijdens deze dagen zijn Frank Edam en Dubravka Breljakovic (bekend van de NIVON Pinksterkampen).

Aan bod komen liederen uit diverse landen en nieuw Nederlands repertoire met teksten over herkenbare thema’s. Deze dagen zijn van ’s morgens tot in de avond vol muzikaliteit. Voor deze workshop is de belangstelling groot. Deze keer is het ontbijt en de lunch zelfverzorging, inclusief zijn de 3 warme maaltijden.                                                    Kosten
leden € 140,00
niet leden € 200,00

Vanaf 1 april kun je je aanmelden!

 

 

 

 

 

26 t/m 27 november: ENCAUSTIC ART

Nieuw in ons aanbod: Encaustic Art. Een verrassende, veelzijdige en ontspannende techniek. Er wordt geschilderd met gekleurde blokjes bijenwas en een speciaal strijkboutje. Als ondergrond gebruiken we speciaal Encaustic papier in diverse maten en kleuren, maar ook canvasdoek. We stempelen, maken een kleurige mandela, toveren ons boutje om tot mini-hotplate en bedrukken een stoffen tas met een eigen ontwerp. We maken ansichtkaarten, boekenleggers, landschapjes. Ervaring met schilderen niet nodig. De cursus wordt gegeven door Sonja Hendriks. Er wordt gewerkt tijdens 4 dagdelen.

Materiaalkosten: €25,00 per persoon.

Ontbijt en lunch is zelfverzorging, kosten inclusief warme maaltijd op de eerste werkdag.

Kosten
leden € 75,00
niet leden € 112,50

 

 

26 t/m 28 november: MUZIKAAL SCHATGRAVEN

De titel van deze editie van Muzikaal Schatgraven luidt:  ‘Smakelijke Melodieën’

Je zal je afvragen: wat betekent dit? Je moet denken aan melodieën uit de 17e en 18e eeuw met titels als ‘Boerenkool met Spek’, ‘De vijgenboom’, ‘Boter bij de Kaas’, ‘Boekweite Koek’ of ‘De Suikerbakker’. De muziek valt onder de noemer ‘volkse barok’: vrolijke dansmuziek en zangerige melodieën.

De cursisten ontvangen vooraf de basismelodieën, tijdens de cursus worden variaties en versieringen uitgewerkt. Daarnaast is er aandacht voor het arrangeren en samenspel.

Deze cursus wordt gegeven door Cor van Sliedregt en Danielle Janssen, en is bedoeld voor muzikanten die hun instrument beheersen.
Bij opgave eerst even telefonisch overleg met Cor van Sliedregt: 0228 319022.

Ontbijt en lunch: zelfverzorging.
Inclusief 3 warme maaltijden.

Kosten
leden € 130,-
niet leden, € 190,- 

Biografie docent
Cor van Sliedregt speelt gitaar, mandoline, autoharp, hakkebord; hij gaf cursussen in Nederland bij de SVN, in de Knapzak in Wormerveer, in Duitsland  (Hackbrett Verein) en Engeland (Hammered Dulcimer Club). Hij schreef diverse boeken over Oudhollandse muziek. Geeft leiding aan het muziekensemble ‘De Zoete Inval’.
Zie voor meer informatie: website www.codacoda.nl

In 2018 was er een soortgelijke cursus, met de titel ‘Vogels’. Enkele deelnemers schreven een verslag:

Muzikaal Schatgraven in Banjaert
Ries Korver en Elsbeth Steenland

Van 11 t/m 13 december 2018 vond in Banjaert in Wijk aan Zee MUZIKAAL SCHATGRAVEN plaats.
Onder leiding van Cor van Sliedregt en begeleid door Danielle Janssen lieten acht deelnemers van zich horen. Er werd gespeeld op accordeon, mandoline, altfluit, tenor, hobo, gitaar, doedelzak, schalmei, gitaar en contrabas. Het thema was VOGELS.
Op de klanken van populaire instrumentale muziek uit de 17de en 18de eeuw kwamen De Papegaij, ‘t Haane Gekraai, Koekoek, De Valck en vele andere vogels voorbij.
Er werd gebruik gemaakt van ‘eenvoudige’ melodieën uit de jaren 1600 – 1750, veelal door Cor van Sliedregt gearrangeerd. Door extra versieringen toe te voegen en af te wisselen tussen verschillende stemmen, ontstond een bijzonder en vaak uitbundig samenspel. Zo mogelijk staat er op deze website een vertolking van De Papegaij (bron: Hboerenl. No. 831, uit 1713).

De acht deelnemers aan Muzikaal Schatgraven.

Musiceren onder de bezielende leiding van Cor van Sliedregt (gitaar) en Danielle Janssen (contrabas).

De muzikale sessies werden afgewisseld met theorie over interpretatie van oude muziek, akkoordenleer en hoe versieringen en variaties kunnen worden aangebracht (arrangeren).
Op donderdag 13 december 2018 zat de ronde zaal van Banjaert vol met toehoorders die genoten van de volkse barokmuziek en zangerige melodieën. Ook volgend jaar komen Cor en Danielle weer naar Banjaert (26 t/m 28 november 2019) om met maximaal 15 deelnemers oudhollandse muziek tot leven te brengen.

https://www.youtube.com/watch?v=hwoFegnSFuY

Aanmelding voor Muzikaal Schatgraven in 2019: ams.banjaert.h@nivon.nl