10 Augustus 2011: Fantastische ‘piratendag’

De piratendag was een onderdeel van het totale programma voor de midweek voor opa’s/oma’s en hun kleinkind(eren).

Je bent pas een echte piraat als je er ook zo uitziet. Dus moesten er eerst schatten worden gezocht die in het verre verleden door een onbekende piraat in de duinen bij Wijk aan Zee was begraven. Een fluitje van een cent voor onze toekomstige piraten. Ooglappen, mutsen, verrekijkers, schatkisten waren zo gevonden. Een groot aatal piraten liep daar wel littekens bij op ……
Na geklonken te hebben op de vondst togen de piraten naar het strand om nog meer schatten te zoeken.

Dat lukte maar voor een deel. Door de stevige wind waren de begraven schatten moeilijk te vinden.
Maar na hevig gegraaf werd een deel toch gevonden.
De rest moesten nietsvermoedende landrotten dan maar vinden.
Vervolgens werd begonnen aan de bouw van een echt piratenschip. Zijwanden, boeg, achtersteven, zeil ….. Alles zat er op en er aan.
Vervolgens werd nog aan de kleding van de piraten gewerkt.

Na een stevige maaltijd hadden de piraten er nog lang niet genoeg van. Ze gingen brood bakken op een echt kampvuur. Dat was smullen.
Daarna werden ze door een wanhopige bootsman van de ‘Scric der Zee’ gevraagd om als bemanning aan te monsteren op hun schip.
Natuurlijk wilden ze dat wel en in optocht togen ze naar het schip in de grote zaal van Banjaert.

In het zaalschip monsterden alle kinderen aan, nadat eerst hun gezondheid was gecontroleerd. Niemand wil pokken of een andere griezelige ziekte op z’n schip. Of Beestjes … Brrr ….. Gelukkig mocht iedereen mee.
Daar zongen allen ‘dat je op een piratenschip niet moest zeuren over het eten. Dat was altijd lekker, ook als het er vreselijk uitzag en stonk !
Ook moest nog worden geoefend hoe een zeil te hijsen, werd nog even de scheepsrat geknuffeld en werd het anker opgehaald – het zeegat uit om boten te beroven. Je bent niet voor niks de ‘Scric der Zee’ !

Menige piraat zal die nacht tijdens z’n slaap nog flink op reis zijn geweest op het piratenschip …….