18 en 19 april 2015: Verwenweekend ter ere van 75 jaar Banjaert in Wijk aan Zee

Wie jarig is trakteert. Als je een Natuurvriendenhuis bent, kun je er van op aan dat je veel verjaardagsgasten krijgt.
En dat was ook zo. De Beheercommissie organiseerde namelijk ter ere van het jubileum een verwenweekend voor de vrijwilligers van Banjaert.
Net als voorgaande weekenden was het ook deze keer weer een groot succes.
Op Zaterdagmorgen koffie met gebak, gevolgd door een audio-visuele presentatie over het 75 jarig bestaan van Banjaert in Wijk aan Zee.
Als je naar de serie kijkt besef je hoe de Natuurvrienden zich hebben moeten ingespannen om – ondanks de crisisjaren – natuurvriendenhuizen te stichten.
En dat Banjaert al 75 jaar beheerd en gerund wordt door vrijwilligers is toch ook een bijzonder feit. Op naar de volgende 75 jaar.

’s Middags een culturele activiteit: bezoek aan het ‘Huis van Hilde’ (archeologiemuseum van Noord-Holland)of het ‘Juttersmuseum’ (rondleiding met leuke verhalen over strandvondsten).

Na een heerlijk buffet (hulde aan onze drie koks Jo, Lien en Marie José) gingen we naar café ‘de Zon’.

Voor de pauze zorgde de Beheercommissie en enkele andere vrijwilligers voor een heel bijzonder programma. De oude familie Banjaert kwam weer tot leven en zorgde voor veel vermaak.
Verder een quiz over onze Banjaert waar je je licht echt kon opsteken.
Na de pauze trad ‘Onstuimig Schuim’ op met een leuk, vlot programma van zeemansliederen.
Na terugkeer in Banjaert werd het feest nog even voortgezet.

Op Zondagmorgen na een uitgebreid ontbijt speelden we boerengolf. Op het Banjaertterrein was een echt parcours van 6 holes (emmers) uitgezet met een behoorlijke moeilijkheidsgraad.

Na de lunch was er het officiële programma ‘klimaatcafé’ voor genodigden en belangstellenden over duurzaamheid.
Boven in de ‘huiskamer’ konden de bezoekers de audio-visuele presentatie over het 75 jarig bestaan van Banjaert in Wijk aan Zee bekijken.
Het verslag over het klimaatcafé volgt later.

Informatie